Ξεκινά η «μάχη της Βουλής» για το Μεσοπρόθεσμο - iefimerida.gr

Ξεκινά η «μάχη της Βουλής» για το Μεσοπρόθεσμο

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε λίγη ώρα και υπό τον κλοιό των "αγανακτισμένων" αρχίζει ο μαραθώνιος των συνεδριάσεων στη Βουλή για την τελική έγκριση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος, που θα οδηγήσει στη διαδικασία ψήφισής του στα τέλη του μήνα.Εφόσον δεν προκύψουν έκτακτες πολιτικές -ή κοινωνικές- εξελίξεις, στις 4.30 το απόγευμα ξεκινά χωρίς τη συμμετοχή του ΚΚΕ και του ΣΥΡΙΖΑ η συζήτηση του Μεσοπρόθεσμου Προγράμματος στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής. Θα έχει προηγηθεί, δε, η σχετική ενημέρωση επί των αλλαγών και του τελικού (;) κειμένου μετά τις τροποποιήσεις που έγιναν εξαιτίας των αντιδράσεων της προηγούμενης εβδομάδας στη συνεδρίαση του ΚΤΕ Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου στις 2.30μμ.
Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον, όμως, αναμένεται η συζήτηση στην Επιτροπή τη δεύτερη μέρα (αύριο Πέμπτη), με τη συμμετοχή των εμπλεκόμενων -θιγόμενων κατά άλλους- φορέων, ενώ η πρώτη ανάγνωση του μεσοπρόθεσμου θα ολοκληρωθεί την Παρασκευή. Εντωμεταξύ, για αύριο Πέμπτη προγραμματίζεται συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, με δευτερεύουσας σημασίας θεματολογία και μόνο εφόσον είναι έτοιμος ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου, με μία πρώτη ανάγνωση του εφαρμοστικού νόμου.
Η δεύτερη ανάγνωση του Μεσοπρόθεσμου αναμένεται να πραγματοποιηθεί -με τον έως τώρα σχεδιασμό- στις 24 Ιουνίου, ανήμερα της Συνόδου Κορυφής στις Βρυξέλλες. Τότε και θα κληθούν να ψηφίσουν οι βουλευτές στην αρμόδια Επιτροπή Οικονομικών, ανάβοντας το πράσινο φως για είσοδο του Μεσοπρόθεσμου στην Ολομέλεια, πιθανότατα στις 28 Ιουνίου, με προοπτική ψήφισής του στις 30 του μήνα. Από την τελευταία διαδικασία, εκτός των ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ, θα λείπει και ο ΛΑΟΣ, σύμφωνα τουλάχιστον με όσα έχει δηλώσει ο πρόεδρός του Γιώργος Καρατζαφέρης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ