Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές - Τους πήρε «μπάλα» η Κύπρος - iefimerida.gr

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές - Τους πήρε «μπάλα» η Κύπρος

Στο «κόκκινο» οι ασιατικές αγορές - Τους πήρε «μπάλα» η Κύπρος
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πρωτοφανής απόφαση για «κούρεμα» των καταθέσεων στις κυπριακές τράπεζες «βύθισε» τις ασιατικές αγορές οι οποίες οδεύουν προς τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου οκταμήνου.

Οπως αναφέρει το capital ο πανασιατικός δείκτης MSCI Asia Pacific υποχωρεί σε ποσοστό 1,7% στις 134,34 μονάδες, με τους αναλυτές να πιστεύουν πως αν συνεχίσει την ίδια πορεία μέχρι το κλείσιμο, τότε θα έχει σημειώσει τη μεγαλύτερη υποχώρηση από τον περασμένο Ιούλιο.

Ο ιαπωνικός Nikkei υποχωρεί 2,4%, ο Topix 1,94%, στο Χονγκ Κονγκ ο δείκτης Hang Seng σημειώνει απώλειες 2,18%, ο Shanghai Composite πέφτει κατά 0.9%, ο CSI 300 υποχωρεί 1,4%, ο Kospi της Νότιας Κορέας χάνει 0,92%, στην Αυστραλία ο δείκτης ASX έκλεισε με πτώση 2,1% σε χαμηλό 2 εβδομάδων, ενώ ο δείκτης NZX50 στη Νέα Ζηλανδία 1,05%.

Οι μετοχές στις ασιατικές αγορές υποχώρησαν αισθητά με την έναρξη των συνεδριάσεων, ενώ το ιαπωνικό νόμισμα ανατιμήθηκε κατά πολύ νωρίς τη Δευτέρα στην Ασία έναντι του κοινού ευρωπαϊκού νομίσματος το οποίο βυθίστηκε σε χαμηλό 121,585 ανά ευρώ, από τα 124,93 γεν ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

Το ευρώ άγγιξε και τα χαμηλότερα επίπεδα των τριών τελευταίων εβδομάδων έναντι του δολαρίου- 1,2895 δολάρια ανά ευρώ- νωρίς τη Δευτέρα, πολύ κάτω από το επίπεδο των περίπου 1,30 δολαρίων ανά ευρώ, αργά την Παρασκευή.

«Θα έχουμε μια διόρθωση σήμερα. (...) .Το γιεν είναι κοντά στα 95 σε σχέση με το δολάριο. Αυτά είναι άσχημα νέα για την ιαπωνική αγορά» δήλωσε ο Τακάσι Χιρόκι, επικεφαλής στρατηγικός αναλυτής της Monex Inc.

Κατά τους αναλυτές το προτεινόμενο σχέδιο διάσωσης για την Κύπρο προκαλεί αύξηση της αβεβαιότητας και δυνητικά δημιουργεί τάσεις αναζωπύρωσης της κρίσης χρέους της Ευρωζώνης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ