Κοσμοσυρροή στο Βατικανό για την πρώτη κυριακάτικη προσευχή του νέου Πάπα - iefimerida.gr

Κοσμοσυρροή στο Βατικανό για την πρώτη κυριακάτικη προσευχή του νέου Πάπα

Η πρώτη Κυριακάτικη προσευχή του νέου Πάπα προσέλκυσε 150.000 πιστούς
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρώτη του λειτουργία ως ποντίφικας τέλεσε σήμερα ο Πάπας Φραγκίσκος και εκφώνησε την κυριακάτικη προσευχή μπροστά σε περίπου 150.000 πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Το μεσημέρι (13.00 ώρα Ελλάδος), ο νέος προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας που αριθμεί 1,2 δισεκατομμύρια πιστούς, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στον εξώστη της προσωπικής του κατοικίας, στον 3ο όροφο του Αποστολικού Μεγάρου, που βλέπει στην πλατεία του Αγίου Πέτρου ενώπιον του συγκεντρωμένου πλήθους.

«Μην ξεχνάτε αυτό: ο Κύριος ποτέ δεν κουράζεται να συγχωρεί, εμείς είμαστε εκείνοι που κουραζόμαστε να ζητούμε συγχώρεση» είπε στους πιστούς που είχαν συγκεντρωθεί στην πλατεία, ενώ αργότερα έγραψε στα ιταλικά στο Twitter «Αγαπητοί μου φίλοι, σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και σας ζητώ να συνεχίσετε να προσεύχεστε για μένα. Πάπας Φραγκίσκος».

Οπως και σε άλλες περιπτώσεις από την Τετάρτη που εξελέγη, ο Πάπας Φραγκίσκος δεν τήρησε το πρωτόκολλο και μίλησε απλοϊκά λέγοντας στους πιστούς: «Σας εύχομαι καλή Κυριακή κι ένα καλό γεύμα».

Πριν από την προσευχή της Κυριακής, ο Πάπας τέλεσε το πρωί λειτουργία στο μικρό παρεκκλήσι της Αγίας Αννας στο Βατικανό και μετά τη λειτουργία, σπάζοντας και πάλι το πρωτόκολλο, στάθηκε έξω από την εκκλησία και χαιρέτισε τους πιστούς, ενώ το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε: «Φραγκίσκο, Φραγκίσκο» και «Να ζήσει ο Πάπας».

Ο Πάπας Φραγκίσκος αναμένεται να ενθρονιστεί την Τρίτη στη διάρκεια τελετής στην πλατεία του Αγίου Πέτρου, στην οποία θα παραστούν πολλοί πολιτικοί και θρησκευτικοί ηγέτες καθώς και εκατοντάδες χιλιάδες πιστοί.

Στη λίστα των επισήμων που θα παρευρεθούν είναι η Γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, ο Αμερικανός αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν, η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες ντε Κίρχνερ και ο πατριάρχης της Αρμενικής Καθολικής Εκκλησίας Νερσές Μπεντρός XIX.

Επίσης, αύριο Δευτέρα, ο Πάπας Φραγκίσκος θα δεχτεί την πρόεδρο της Αργεντινής με την οποία συγκρούστηκαν επανειλημμένως όταν εκείνος ήταν αρχιεπίσκοπος του Μπουένος Αϊρες, για το θέμα της νομιμοποίησης του γάμου των ομοφυλοφίλων.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ