Ανεξαρτητοποίηση Λιάνη - Δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ - iefimerida.gr

Ανεξαρτητοποίηση Λιάνη - Δραματικές εξελίξεις στο ΠΑΣΟΚ

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την αποχώρηση του από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ ανακοίνωσε χτες αργά το απόγευμα ο Γιώργος Λιάνης. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ με επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής δήλωσε ότι ανεξαρτητοποιείται καθώς όπως τονίζει δεν πιστεύει στην οικονομική πολιτική που ακολουθείται καθώς θεωρεί μάταιες τις θυσίες του ελληνικού λαού και πιστεύει ότι θα ερθουν και άλλα χειρότερα μέτρα: «δεν πιστεύω πλέον στην οικονομική πολιτική της κυβέρνησης» και συνεχίζει γράφοντας ότι «οδηγούμαστε σε φαύλο κύκλο».

Η ανεξαρτητοποίηση του βουλευτή Γιώργου Λιάνη, που στην εσωκομματική σύγκρουση του 2007 στάθηκε δίπλα στον Βαγγέλη Βενιζέλο, είναι προφανές ότι δρομολογεί δραματικές εξελίξεις στην πλειοψηφία και στο πολιτικό σκηνικό γενικότερα αφού δεν είναι λίγοι εκείνοι που θεωρούν ότι το ΠΑΣΟΚ και πολλοί βουλευτές θα ασκήσουν πιέσεις που θα μπορούσαν να οδηγήσουν ακόμα και στην αποχώρηση του Παπανδρέου από την πρωθυπουργία.

Στην ίδια περίπου εκτίμηση φαίνεται να καταλήγουν και στο Μέγαρο Μαξίμου που αντιλαμβάνονται πλέον ότι ο Πρωθυπουργός αποδυναμώνεται ραγδαία χάνοντας διαρκώς τα έρεισματά του στο κόμμα, στην κοινοβουλευτική ομάδα και στην κοινωνία. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, υπάρχουν ερωτηματικά στο πως θα μπορούσε να εξελιχθεί η δημοσιονομική κρίση της χώρας σε περίπτωση σύγκρουσης της πλειοψηφίας τη στιγμή που οι εταίροι μας και οι πιστωτές μας δεν έχουν αποφασίσει πως θα αντιμετωπίσουν το πρόβλημα χρέους της χώρας, με την κυβέρνηση πάντως που εξελέγη με μεγάλη πλειοψηφία να αντιμετωπίζει πλέον πολύ σοβαρά προβλήματα αντοχής και ενότητας στο εσωτερικό της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ