Στουρνάρας: Τα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό φορέα - iefimerida.gr

Στουρνάρας: Τα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα θα απορροφηθούν από ελληνικό φορέα

Στουρνάρας: Σε ελληνικό φορέα τα υποκαταστήματα των τριών κυπριακών τραπεζών
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Γιάννης Στουρνάρας, για μια ακόμη φορά, διαβεβαίωσε ότι οι καταθέσεις στα υποκαταστήματα των κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα εξαιρούνται της απόφασης του Eurogroup και δεν θα «κουρευτούν». Παράλληλα, εξήγησε τη διαδικασία που αποφασίσθηκε να ακολουθηθεί για την απορρόφηση των υποκαταστημάτων αυτών από ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα.

Ο κ. Στουρνάρας μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του Συμβουλίου Συστημικής Ευστάθειας το οποίο συνεκλήθη εκτάκτως το απόγευμα του Σαββάτου με αντικείμενο το πώς θα απορροφηθούν τα κυπριακά υποκαταστήματα στην Ελλάδα, επανέλαβε πως η απόφαση που έλαβε Eurogroup διασφαλίζει πλήρως όλους όσοι έχουν καταθέσεις στα υποκαταστήματα κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ανέφερε πως αποφασίσθηκε ομοφώνως η μεταφορά των ενεργητικών και των παθητικών στοιχείων των Κυπριακών τραπεζών που διατηρούν υποκαταστήματα στην Ελλάδα, δηλαδή της Λαϊκής Τράπεζας, της Ελληνικής Τράπεζας και της Τράπεζας Κύπρου σε κάποιο από τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα.

Ο Ελληνας υπουργός Οικονομικών εξήγησε πως τα πιστωτικά ιδρύματα καλούνται να καταθέσουν τις προσφορές τους στην Τράπεζα της Ελλάδος η οποία και θα λάβει την τελική απόφαση μέσα στις επόμενες ημέρες.

Τέλος, ο κ. Στουρνάρας επιβεβαίωσε για μια ακόμη φορά το γεγονός ότι η απόφαση αυτή δεν επιβαρύνει το ελληνικό δημόσιο χρέος.

Η δήλωση του υπουργού Οικονομικών

«Το Συμβούλιο Συστημικής Ευστάθειας συγκλήθηκε σήμερα με θέμα την απόφαση που ελήφθη από το Eurogroup αναφορικά με την πολιτική συμφωνία που επετεύχθη μεταξύ Eurogroup και Κυπριακών Αρχών σε σχέση με το κυπριακό τραπεζικό σύστημα.

Η ως άνω συμφωνία διαφυλάσσει πλήρως τους καταθέτες των υποκαταστημάτων που βρίσκονται στην Ελλάδα, διασφαλίζει το ελληνικό δημόσιο συμφέρον και την χρηματοπιστωτική σταθερότητα και δεν επιβαρύνει τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.

Στο πλαίσιο της ως άνω συμφωνίας, το Συμβούλιο ομόφωνα εισηγείται την μεταφορά των στοιχείων ενεργητικού και παθητικού των υποκαταστημάτων των Κυπριακών τραπεζών στην Ελλάδα σε υφιστάμενο ελληνικό πιστωτικό ίδρυμα. Για τον σκοπό αυτόν, η Τράπεζα της Ελλάδος θα διερευνήσει το ενδιαφέρον των υφισταμένων ελληνικών πιστωτικών ιδρυμάτων προς αγορά των ως άνω στοιχείων».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ