Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας [εικόνα] - iefimerida.gr

Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας [εικόνα]

Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δρόμο της επιστροφής στα σπίτια τους έχουν πάρει οι μαθητές του Λυκείου της Λάρισας που εγκλωβίστηκαν επί 30 ώρες σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας, λόγω της σφοδρής χιονοθύελλας.

Οι μαθητές του Λυκείου Αμπελώνα, που πραγματοποιούσαν την καθιερωμένη πενθήμερη εκδρομή τους, είχαν εγκλωβιστεί στον αυτοκινητόδρομο Μ1, περίπου 110 χιλιόμετρα πριν από τη Βουδαπέστη όταν το λεωφορείο το οποίο τους μετέφερε, ακινητοποιήθηκε λόγω της χιονοθύελλας.

Μετά από συντονισμένες ενέργειες της υπηρεσίας Πολιτικής Προστασίας και της ελληνικής πρεσβείας στη Βουδαπέστη, κλιμάκιο στελεχών της πρεσβείας με επικεφαλής τον Ελληνα πρόξενο, Γιάννη Σταματέκο, έφτασε στο σημείο, ύστερα από εξάωρο ταξίδι.

Τα μέλη του κλιμακίου συναντήθηκαν με τα παιδιά, διαπίστωσαν ότι όλα ήταν καλά στην υγεία τους και, όταν οι καιρικές συνθήκες το επέτρεψαν, τα συνόδεψαν σε γειτονικό ξενώνα, όπου διανυκτέρευσαν.

Πλέον, οι μαθητές, μετά την αίσια, ευτυχώς, έκβαση της περιπέτειάς τους, επιστρέφουν οδικώς στη Λάρισα.

Αυτοί είναι οι Ελληνες μαθητές που εγκλωβίστηκαν λόγω του χιονιά σε αυτοκινητόδρομο της Ουγγαρίας [εικόνα] | iefimerida.gr 0

Φωτογραφία: larissanet

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ