Ποιοι είναι οι «Κροίσοι» της Ανατολής που αγοράζουν τα «φιλέτα» της Ευρώπης - iefimerida.gr

Ποιοι είναι οι «Κροίσοι» της Ανατολής που αγοράζουν τα «φιλέτα» της Ευρώπης

Ποιοι είναι οι «Κροίσοι» της Ανατολής που αγοράζουν τα «φιλέτα» της Ευρώπης
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Είναι πάμπλουτοι, φιλόδοξοι και επιθυμούν να επενδύσουν στη «Γηραιά Ηπειρο» ή απλώς να αγοράσουν μερικές από τις πιο όμορφες περιοχές της, για ιδιωτική χρήση. Ο λόγος για τους μεγιστάνες που έρχονται από την Ανατολή -αναφερόμαστε κυρίως σε Ρώσους, Αραβες και Κινέζους- οι οποίοι αντικαθιστούν τους Αμερικανούς, Βρετανούς ή Γερμανούς που παλαιότερα αναζητούσαν τις ιδανικές τοποθεσίες στην Ευρώπη για να τις οικειοποιηθούν.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει δημοσίευμα της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής», οι Αραβες Κροίσοι αγαπούν την «καλοπέραση»: επενδύουν κυρίως σε βίλες, θέρετρα, ακόμα και σε νησιά. Χαρακτηριστικό παράδειγμα η αγορά της ελληνικής Οξυάς από τον εμίρη του Κατάρ, Χαλίφα Αλ Θάνι, αντί 5 εκατ. ευρώ (στο τελικό στάδιο συμφωνίας βρίσκονται τρία ακόμα νησιά). Επίσης, οι Αραβες δείχνουν προτίμηση σε Παρίσι, Ιταλία, ενώ έχουν αγοράσει ακίνητα στο Λονδίνο.

Από την πλευρά τους, οι Ρώσοι προτιμούν τις χώρες του ευρωπαϊκού Νότου: χαρακτηριστικό παράδειγμα ο Ρομάν Αμπράμοβιτς που έχει αγοράσει εκτάσεις στην Κέρκυρα. Οι Ρώσοι επενδύουν και σε Κύπρο, Μαυροβούνιο και Ισπανία, όπου οι τιμές των ακινήτων έχουν πέσει δραστικά.

Τέλος, οι Κινέζοι βλέπουν την κατάσταση λίγο πιο «επενδυτικά», αγοράζοντας εκτάσεις που επιθυμούν να αξιοποιήσουν εμπορικά σε Γαλλία, Ιταλία και Ισπανία. Παράλληλα, προχωρούν και σε αγορές ναυπηγείων και λιμανιών, όπως είναι στο Αμβούργο, στο Ροστόκ και το Κίελο, προκαλώντας την αντίδραση ακόμα και των Γερμανών επενδυτών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ