Ο Μόντι κρίνει τη «μάχη της Γερουσίας» - iefimerida.gr

Ο Μόντι κρίνει τη «μάχη της Γερουσίας»

Ο Μόντι κρίνει τη «μάχη της Γερουσίας»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Εντελώς αβέβαιη είναι η έκβαση της «μάχης της Γερουσίας» στην Ιταλία, μετά τη σταθερή θέση του κινήματος του Μπέπε Γκρίλο αλλά και την άγνωστη μέχρι στιγμής επιλογή των κεντρώων γερουσιαστών του Μάριο Μόντι.

Πιο συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος του κινήματος Πέντε Αστέρων στη Γερουσία, Βίτο Κρίμι, διέψευσε δηλώσεις συναδέλφων του που άφηναν να εννοηθεί ότι το κίνημα του Γκρίλο θα μπορούσε να στηρίξει τον κεντροαριστερό υποψήφιο για την προεδρία του Σώματος, Πιέρο Γκράσο. «Δεν θα ψηφίσουμε κανέναν. Κάναμε μια επιλογή και θα φανούμε συνεπείς μέχρι τέλους», δήλωσε ο Κρίμι.

Υπό το φως της τελευταίας αυτής εξέλιξης, λοιπόν, η έκβαση της «μάχης της Γερουσίας» παραμένει εντελώς αβέβαιη. Ολα θα εξαρτηθούν από το αν οι κεντρώοι γερουσιαστές του Μόντι θα αποφασίσουν, τελικώς, να ψηφίσουν τον Γκράσο (πρώην Εθνικό Εισαγγελέα κατά της Μαφίας) ή τον κεντροδεξιό, απερχόμενο πρόεδρο της Γερουσίας, Ρενάτο Σκιφάνι.

Όπως αναφέρει η δημόσια τηλεόραση Rai, μέχρι το πρωί του Σαββάτου τα μέλη της κεντρώας συμμαχίας φέρονταν να προσανατολίζονται να στηρίξουν τον υποψήφιο της μπερλουσκονικής παράταξης. Στη συνέχεια, όμως, η αντίθεση επιφανών μελών του κινήματος του Μόντι (όπως του εργατολόγου Πιέτρο Ικίνο) έθεσε και πάλι το όλο θέμα υπό συζήτηση.

Η τέταρτη και καθοριστική ψηφοφορία για τον νέο πρόεδρο της Βουλής της Ρώμης θα ξεκινήσει στις 16.30 το απόγευμα, ώρα Ιταλίας, 17.30 ώρα Ελλάδος.

Λάουρα Μπολντρίνι, η τρίτη γυναίκα πρόεδρος της ιταλικής Βουλής

Η Λάουρα Μπολντρίνι, 51 ετών, εξελέγη με 327 ψήφους, πρόεδρος της ιταλικής Βουλής. Είναι η τρίτη γυναίκα, μετά τη Νίλντε Γιότι του Κομμουνιστικού Κόμματος και την Ιρένε Πιβέτι της Λέγκα του Βορρά, που εκλέγεται πρόεδρος της ιταλικής Βουλής.

Πτυχιούχος Φιλολογίας, η Μπολντρίνι γνωρίζει σε βάθος την κοινωνική πραγματικότητα της κεντρικής Αμερικής και έχει εργασθεί για τον Οργανισμό Τροφίμων και Γεωργίας του ΟΗΕ (Fao), ενώ, μέχρι πρότινος ήταν η εκπρόσωπος στην Ιταλία της Υπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες.

Εξελέγη στη Βουλή της Ρώμης, με το κόμμα «Αριστερά και Ελευθερία» του περιφερειάρχη του Μπάρι Νίκι Βέντολα, το οποίο και μετέχει στην προοδευτική συμμαχία με επικεφαλής τον Πιερλουίτζι Μπερσάνι.

«Χρειάζεται να δώσουμε μάχη κατά της φτώχειας και όχι κατά των φτωχών. Πρέπει να ξαναγεννηθεί η ελπίδα, διότι μια ολόκληρη γενιά υποφέρει και εγκαταλείπει αναγκαστικά την Ιταλία», τόνισε η Μπολντρίνι, στην πρώτη της ομιλία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ