Στο «νέο» υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου περνά το Λιμενικό Σώμα - iefimerida.gr

Στο «νέο» υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου περνά το Λιμενικό Σώμα

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νομοσχέδιο με το οποίο προωθείται η ανασυγκρότηση του υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου κατατέθηκε την Παρασκευή στη Βουλή από την κυβέρνηση.

Μια από τις τροπολογίες που περιλαμβάνει αφορά στην υπαγωγή του Λιμενικού Σώματος σ' αυτό, από το υπουργείο Δημοσίας Τάξεως που είναι μέχρι σήμερα, ενώ με μια άλλη, μεταφέρεται η εποπτεία του Ταμείου Επικουρικής Ασφάλειας και Πρόνοιας των Απασχολουμένων στα Σώματα Ασφαλείας, στο υπουργείο Δημοσίας Τάξεως από το υπουργείο Πρόνοιας.

Επίσης με τροπολογία προβλέπεται η μείωση κατά 50% των συντελεστών της ετήσιας εισφοράς που καταβάλλουν τα ναυτιλιακά γραφεία και οι αλλοδαπές πλοιοκτήτριες εταιρείες με γραφεία στην Ελλάδα (με εξαίρεση εκείνων των επιβατηγών και των εμπορικών εσωτερικών πλόων), με επιβολή φόρου 10% στους μερισματούχους τους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ