Μετά τις θεωρίες για ψεκασμούς, η Νεολαία ΛΑΟΣ καταγγέλλει την προπαγάνδα για το μικροτσίπ

Την ώρα που οι θεωρίες για... ψεκασμό του ελληνικού έθνους από αγνώστους για διάφορους λόγους όλο και φουντώνουν, η Νεολαία του Λαϊκού Ορθόδοξου Συναγερμού καταγγέλλει την προπαγάνδα για το μικροτσίπ.

«Την ώρα που μαθητές λιποθυμούν από την πείνα μέσα κι έξω από τα σχολεία, το βιβλίο πληροφορικής της Γ' γυμνασίου πλασάρει στα νέα παιδιά τα θετικά της εμφύτευσης μικροτσίπ στον άνθρωπο» αναφέρει χαρακτηριστικά η ανακοίνωση που εξέδωσε η Νεολαία του κόμματος του Γιώργου Καρατζαφέρη.

«Η Νέα Τάξη Πραγμάτων είναι εδώ και σφυροκοπεί την ελληνική κοινωνία με κάθε τρόπο, εσείς ακόμα το σκέφτεστε;» καταλήγει η ανακοίνωση, που αναφέρεται στην ενότητα 3 του βιβλίου με τίτλο «Ο υπολογιστής στην κοινωνία και στον πολιτισμό».

Το συγκεκριμένο κεφάλαιο του βιβλίου αναφέρει πως «ο κόσμος αλλάζει και μαζί του αλλάζει και ο τρόπος που ζούμε, χωρίς πολλές φορές να το αντιλαμβανόμαστε. Στο Κεφάλαιο που ακολουθεί θα προσπαθήσουμε να σχολιάσουμε διάφορες καθημερινές ιστορίες τεχνολογίας, ώστε να τεθούν κάποιοι προβληματισμοί γύρω από την αξία της τεχνολογίας για το σύγχρονο πολιτισμό».

Όπως φαίνεται από την παρακάτω εικόνα, η «ένσταση» της Νεολαίας του κόμματος εστιάζεται σε μια «Δραστηριότητα» προς τους μαθητές που τους ζητά να ερευνήσουν τα αρνητικά και θετικά που θα είχε μια εφαρμογή μικροτσίπ σε άνθρωπο για ιατρικούς λόγους.

Ωστόσο, οι συγγραφείς του βιβλίου τονίζουν πως «η κατάχρηση της τεχνολογίας μας οδηγεί στην εξάρτηση από αυτή» και πως «ο άνθρωπος δεν πρέπει να αισθάνεται όμηρος των αλλαγών». «Αποκτώντας κριτική στάση απέναντι στις τεχνολογίες που του παρουσιάζονται, πρέπει να σκέφτεται ποιες θα υιοθετήσει και με ποιους όρους».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ