Τροπολογία: Μόνο με τα αεροπλάνα της γραμμής θα μετακινούνται οι υπουργοί - iefimerida.gr

Τροπολογία: Μόνο με τα αεροπλάνα της γραμμής θα μετακινούνται οι υπουργοί

Τροπολογία: Μόνο με τα αεροπλάνα της γραμμής θα μετακινούνται οι υπουργοί
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με τα αεροπλάνα της γραμμής θα μετακινούνται από εδώ και στο εξής οι υπουργοί, όπως ορίζεται στην τροπολογία που κατατέθηκε στη Βουλή. Βάσει αυτής, δικαίωμα χρήσης του Embraer και του Gulfstream, μετά από έγκριση του ΓΕΑ έχουν μόνο ο πρωθυπουργός, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας και ο υπουργός Εξωτερικών.

Οι υπουργοί, Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας, Επικρατείας Δημήτρης Σταμάτης και Παιδείας Κωνσταντίνος Αρβανιτόπουλος κατέθεσαν τροπολογία με την οποία ορίζεται με σαφήνεια ποιοι μπορούν να χρησιμοποιούν τα αεροπλάνα της μοίρας Μεταφοράς Υψηλών Προσώπων της Πολεμικής Αεροπορίας για τις μετακινήσεις τους.

Βάσει αυτής το κυβερνητικά αεροσκάφη, δηλαδή το Embraer ή το Gulfstream θα διατίθενται μόνο για την κάλυψη των απαιτήσεων μετακίνησης του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια, του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλου.

Οι υπόλοιποι υπουργοί θα μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα συγκεκριμένα αεροσκάφη μόνο αν δεν βρίσκουν εισιτήριο με την πτήση για τους κοινούς θνητούς.

Στην τροπολογία αναφέρεται χαρακτηριστικά πως χρήση των κυβερνητικών αεροσκαφών μπορούν να κάνουν οι υπουργοί «μόνο εφόσον προκύπτει αιτιολογημένα ότι δεν μπορούν να μετακινηθούν σε εύλογο χρόνο, με άλλες πτήσεις για τον τόπο προορισμού τους προς εκτέλεση κρατικής αποστολής, μετά από σχετική έγκριση του γενικού γραμματέα της Κυβέρνησης».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ