Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία στα Σκόπια - iefimerida.gr

Άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου σε κεντρική πλατεία στα Σκόπια

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ξεκίνησαν το πρωί στην κεντρική πλατεία των Σκοπίων οι εργασίες για τη συναρμολόγηση και τοποθέτηση του αγάλματος του Μεγάλου Αλεξάνδρου, το οποίο θα ονομάζεται «έφιππος πολεμιστής».

Το άγαλμα και η επιχάλκωσή του, που έγινε σε ειδικό εργαστήριο στη Φλωρεντία της Ιταλίας, κόστισαν 5,3 εκατ. ευρώ. Περίπου 4,1 εκατ. ευρώ δαπανήθηκαν για την κατασκευή της βάσης του και του σιντριβανιού πάνω στο οποίο θα βρίσκεται.

Συνολικά, το κόστος του έργου ανέρχεται στα 9,4 εκατ. ευρώ και εντάσσεται στο σχέδιο ανάπλασης και μνημειοθέτησης του κέντρου της πόλης «Σκόπια 2014», το οποίο χρηματοδοτείται από την κυβέρνηση της ΠΓΔΜ.

Η αντιπολίτευση επέκρινε το εγχείρημα, αποκαλώντας το «Σχέδιο εξαρχαϊσμού» του Νίκολα Γκρούεφσκι.

Σύμφωνα με αναφορές των ΜΜΕ των Σκοπίων, το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου, μαζί με τη βάση και το σιντριβάνι θα έχει ύψος περίπου 22 μέτρα (12 μέτρα το άγαλμα και 10 μέτρα η βάση).

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ