«Ο Πάπας Φραγκίσκος μου έκανε πρόταση γάμου στα 12» - iefimerida.gr

«Ο Πάπας Φραγκίσκος μου έκανε πρόταση γάμου στα 12»

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η 76χρονη Αμαλία Νταμόντε, υποστηρίζει μιλώντας στην εφημερίδα Telegraph ότι ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο- νυν Πάπας Φραγκίσκος- της έκανε πρόταση γάμου το 1948 ή το 1949 όταν και οι δυο τους ήταν περίπου 12-13 ετών και έπαιζαν μαζί, στην ίδια γειτονιά στο προάστιο Φλόρες του Μπουένος Άιρες.

Σύμφωνα με τη γυναίκα που υποστηρίζει ότι ήταν ο παιδικός έρωτας του Πάπα Φραγκίσκου, ο Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο, αφιέρωσε την ζωή του στον Θεό, γιατί εκείνη είχε απορρίψει την πρόταση γάμου που της έκανε, όταν ήταν παιδιά.

Σύμφωνα με την ίδια, φέρεται να είχε δηλώσει τότε: «Αν δεν πεις ναι, θα γίνω παπάς».

«Ευτυχώς για εκείνον, είπα όχι!» τονίζει η Νταμόντε που εξακολουθεί να ζει πολύ κοντά στο πατρικό σπίτι του Πάπα.

Η Αμαλία αποδίδει το «χωρισμό» στις αντιρρήσεις των γονιών της.

«Ήταν μόνο ένα γράμμα και μου στοίχισε ένα χαστούκι από τον πατέρα μου. Όταν ήμασταν νέοι, μου έγραψε ένα γράμμα και δεν του απάντησα...(Ο Χόρχε) μου είχε ζωγραφίσει (σε ένα γράμμα) ένα σπίτι με κόκκινη σκεπή και είπε ότι αυτό ήταν το σπίτι που θα μου αγόραζε όταν θα παντρευόμασταν. Δεν τον ξαναείδα ποτέ μετά από αυτό, οι γονείς μου με κρατούσαν μακριά του και έκαναν ό, τι ήταν δυνατό για να μας χωρίσουν...» θυμάται η 76χρονη.

«Δεν έχω τίποτα να κρύψω, καθώς ήταν κάτι μεταξύ παιδιών και απολύτως αγνό. Νομίζω ότι μου ζήτησε να τον παντρευτώ, γιατί ήθελε να ακολουθήσει το παράδειγμα που είχε στο σπίτι και να κάνει και αυτός μια οικογένεια...Ερωτευμένη; Σε αυτή την ηλικία δεν γνώριζα τον έρωτα- μόνο όταν ήμουν πολύ μεγαλύτερη. Ήμουν κοριτσάκι τότε» λέει η Αμαλία Νταμόντε.

Δεν παραλείπει να αναφέρει ότι ο Χόρχε ήταν πολύ καλός φίλος, πολύ καλό παιδί και η μητέρα του «ήταν σαν την Παναγία».

«Έμαθα από τις θείες μου ότι έγινε παπάς...Μάλιστα αν είχε παραμείνει στην εκκλησία Σαν Χοσέ ντε Φλόρες, θα με είχε παντρέψει κιόλας» σημειώνει η Αμαλία που δηλώνει ότι εξεπλάγην όταν άκουσε ότι εξελέγη Ποντίφικας: «Πάγωσα μπροστά στην τηλεόραση. Δεν το πίστευα, ότι ο Χόρχε ήταν ο Πάπας!» λέει η 76χρονη, εκφράζοντας παράλληλα τις ευχές της στον νέο Προκαθήμενο της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, τον οποίο χαρακτηρίζει «πολύ καλό άνθρωπο».

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ