ΝΑΤΟ: Μπορεί να βομβαρδίσουμε και τα αρχαία μνημεία στη Λιβύη - iefimerida.gr

ΝΑΤΟ: Μπορεί να βομβαρδίσουμε και τα αρχαία μνημεία στη Λιβύη

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το NATO δεν αποκλείει το ενεχόμενο να βομβαρδίσει ακόμα και τα ρωμαϊκά αρχαία μνημεία που βρίσκονται στον εδαφικό χώρο της Λιβύης, αν έχουν την οποιαδήποτε πληροφορία ότι εκεί κρύβονται δυνάμεις του Καντάφι.

Σύμφωνα με πληροφορίες αξιωματούχος του ΝΑΤΟ μιλώντας σήμερα σε δημοσιογράφους του CNN στη Νάπολι δήλωσε πως «Θα χτυπήσουμε τα στρατιωτικά οχήματα, τις στρατιωτικές δυνάμεις, τον στρατιωτικό εξοπλισμό που απειλούν το λαό της Λιβύης» απαντώντας σε ερώτηση για το αν ισχύουν οι πληροφορίες πως ο Καντάφι κρύβει εκτοξευτήρες πυραύλων σε μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς που προστατεύονται από την UNESCO. Συγκεκριμένα η ερώτηση αφορούσε τον αρχαιολογικό χώρο Leptis Magna που περιλαμβάνει τα ερείπια ρωμαϊκής πόλης και βρίσκεται ανάμεσα στην Τρίπολη και την Μιζουράτα. Ο αξιωματούχος θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία του.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του ΝΑΤΟ, Mike Bracken, αρκέστηκε μόνο στο να σχολιάσει «Θα είναι πολύ ανησυχητικό για μας αν ο Καντάφι ή οι υπέρ του Καντάφι δυνάμεις επιλέξουν να εναντιωθούν στο διεθνές δίκαιο με το να κρυφτούν σε τέτοιες τοποθεσίες» και πρόσθεσε «αν χρειαστεί να επέμβουμε σε τέτοιους στόχους θα λάβουμε υπόψη μας όλα τα ρίσκα»

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ