WSJ: 6.000 τράπεζες 17 κρατών στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ από το 2014 - iefimerida.gr

WSJ: 6.000 τράπεζες 17 κρατών στο μικροσκόπιο της ΕΚΤ από το 2014

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την πρόσληψη 800 περίπου νέων επιτηρητών σχεδιάζει να υλοποιήσει μέσα στους επόμενους μήνες η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, οι οποίοι θα συγκροτήσουν το νέο ελεγκτικό όργανό της με στόχο την επίβλεψη 6.000 τραπεζών σε 17 χώρες της ευρωζώνης.

Η απόφαση συνιστά απόρροια συμφωνίας η οποία επιτεύχθηκε τον προηγούμενο Δεκέμβρη ανάμεσα στα κράτη-μέλη και προβλέπει την ανάληψη (από τα μέσα του 2014) της ευθύνης από την ΕΚΤ ως κεντρικού ελεγκτικού μηχανισμού με αντικείμενο την επίβλεψη του βαθμού «υγείας» των τοπικών τραπεζών, ελπίζοντας στην αποφυγή φαινομένων επισφαλούς δανεισμού και άλλων παραγόντων που οδήγησαν στη χρηματοπιστωτική κρίση.

Παρ' όλο που, σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η ΕΚΤ θα χρειαζόταν περισσότερο προσωπικό για να στελεχώσει τον εν λόγω μηχανισμό, η «επιστράτευση» ακόμη και 800 ατόμων θεωρείται από πολλούς εντός του χώρου πολύ φιλόδοξο στόχο, εάν η ΕΚΤ επιδιώκει να έχει θέσει σε λειτουργία το σχέδιό της μέχρι τον Ιούλιο του επόμενου έτους.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ