Γκάφα ολκής στο Βατικανό – Το πρώτο τηλεγράφημα που έστειλαν είχε λάθος Πάπα - iefimerida.gr

Γκάφα ολκής στο Βατικανό – Το πρώτο τηλεγράφημα που έστειλαν είχε λάθος Πάπα

Γκάφα ολκής στο Βατικανό – Το πρώτο τηλεγράφημα που έστειλαν είχε λάθος Πάπα
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Πολλοί δήλωναν χθες το βράδυ ότι η εκλογή του Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ήταν μία μεγάλη έκπληξη, καθώς δεν συγκαταλεγόταν στα φαβορί, ωστόσο, οι υπηρεσίες του Βατικανού ήταν τόσο πεπεισμένες ότι ο επόμενος Ποντίφικας θα είναι ο Αρχιεπίσκοπος του Μιλάνου, Αντζελο Σκόλα, που στο πρώτο τηλεγράφημα που έστειλαν στα ιταλικά ΜΜΕ έγραφε το όνομά του.

Την απίστευτη αυτή γκάφα περιγράφουν οι πρώτοι αποδέκτες του τηλεγραφήματος, δηλαδή οι εφημερίδες και τα υπόλοιπα ΜΜΕ αναφέροντας ότι στις 9.23 το βράδυ της Τρίτης το πανηγυρικό τηλεγράφημα που απέστειλε το Επισκοπικό Συμβούλιο Ιταλίας έλεγε μεν Habemus Papam και ευχαριστούσε το Θεό που τους αξίωσε να έχουν Πάπα, ωστόσο, έγραφε ότι ο διάδοχος του Βενέδικτου 16ου είναι ο Αντζελο Σκόλα του Μιλάνου.

Παρόλα αυτά ήταν ο Χόρχε Μπεργκόλιο, ο Πάπας Φραγκίσκος ο Α', εκείνος που ευλογούσε τα πλήθη λίγη ώρα αργότερα στην πλατεία του Αγίου Πέτρου.

Λίγο μετά τις 10 το βράδυ ήρθε η στιγμή να ανασκευάσουν αυτή τη μεγαλειώδη γκάφα και διόρθωσαν το όνομα, ωστόσο, η «ζημιά» είχε ήδη γίνει.

Υπενθυμίζεται ότι τα ιταλικά μίντια έπαιζαν τις τελευταίες ημέρες ως απόλυτο φαβορί τον Αντζελο Σκόλα γεγονός που μπορεί να μπέρδεψε κάπως τους Επισκόπους.

Η παροιμία, πάντως, αναφέρει χαρακτηριστικά «Αυτός που μπαίνει στο Κονκλάβιο σαν Πάπας φεύγει σαν καρδινάλιος».

Μάλιστα λίγα λεπτά μετά τον λευκό καπνό, όταν για τις ανάγκες του ρεπορτάζ χιλιάδες δημοσιογράφοι έτρεχαν σε διαδικτυακές σελίδες για να βρουν πληροφορίες για τον επόμενο Πάπα, στη σελίδα της Wikipedia που ειχε πληροφορίες για τον Αρχιεπίσκοπο Αντζελο Σκόλα είχε ήδη αναρτηθεί πως είναι ο νέος Ποντίφικας της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, κάτι που «μαζεύτηκε» άρον άρον λίγο αργότερα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ