CINETROLL: Πανικός στην Ισπανία από τη νέα ταινία του Αλμοντοβάρ [βίντεο] - iefimerida.gr

CINETROLL: Πανικός στην Ισπανία από τη νέα ταινία του Αλμοντοβάρ [βίντεο]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος είδε μόλις το «Δεν Κρατιέμαι» του Πέντρο και μπορεί να καταλάβει το γιατί.

Αλλά δεν μπορεί να το γράψει ακόμα σαν επίσημη κριτική, εφ' όσον η ταινία θα κυκλοφορήσει στις ελληνικές αίθουσες την επόμενη εβδομάδα. Δύο εβδομάδες μετά από την κυκλοφορία της στις Ισπανικές αίθουσες που έκανε το πιο επιτυχημένο εισπρακτικά άνοιγμα ταινίας του Πέντρο στη χώρα του, με 2,5 εκ. δολάρια εισπράξεις μόλις το περασμένο τριήμερο. Ξεπερνώντας την μέχρι σήμερα μεγαλύτερη του επιτυχία που είναι το «Γύρνα Πίσω». Και ξεπερνώντας επίσης τις αρνητικές κριτικές, όπως συνηθίζουν να παίρνουν οι ταινίες του τα τελευταία χρόνια από τις εφημερίδες της πατρίδας του. Σε αντίθεση με τους αμερικάνους που επισημαίνουν ότι μπορεί να είναι πρόστυχη και κιτς, αλλά ταυτόχρονα ντελιριακά διασκεδαστική και μπορεί να εξασφαλίσει στον σκηνοθέτη ένα καινούργιο φανατικό κοινό.

O λόγος, μάλλον απλός. Ο Αλμοδόβαρ, επιστρέφει στην καθαρόαιμη κωμωδία (όσο μπορεί να είναι κάτι καθαρόαιμο στο σινεμά του) για πρώτη φορά, 20 χρόνια μετά την «Kika» του 1993. Κι έχει την ίδια ακριβώς αγριεμένη διάθεση που μας έκανε να τον λατρέψουμε όταν τον πρωτογνωρίσουμε, στην πιο gay camp, ένοχη απόλαυση της καριέρας του εδώ και χρόνια. Αδιαφορώντας επιδεικτικά για την όποια κριτική αποδοχή, ξεσαλώνει κυριολεκτικά με ένα κάρο περίεργους χαρακτήρες στη μπίζνες club μιας πτήσης, που δεν μπορεί να προσγειωθεί λόγω προβλήματος στους τροχούς και κλείνει με το δικό του μοναδικό τρόπο το μάτι στις «ταινίες καταστροφής».

Αλκοολικοί αεροσυνοδοί, αμφισεξουαλικοί πιλότοι, επαγγελματίες δολοφόνοι, έμποροι ναρκωτικών, σεξουαλικές αφέντρες, ξεπεσμένοι ηθοποιοί, πεοθηλασμοί, μέντιουμ, ομαδικά μαστουρώματα με μεσκαλίνες, γκεστ εμφανίσεις από τον Αντόνιο Μπαντέρας και την Πενέλοπε Κρουζ, μιούζικαλ νούμερα από τις τρεις gay τρελές αεροσυνοδούς εν ώρα πτήσης, υστερία, μελόδραμα, σεξ και pop χρωματιστή διάθεση, εκτός ελέγχου. Σε ένα απολαυστικό κινηματογραφικό θεατράλε ξεσάλωμα στα σύννεφα, που ενώ σίγουρα δεν είναι η καλύτερη του ταινία, είναι όμως από τις πιο τίμιες και απολαυστικές στα τελευταία χρόνια.

Διαθέτοντας σκηνές ανθολογίας, και ενδεικτικές του πως ακόμα κι όταν έχει να σκηνοθετήσει ένα χαβαλεδιάρικο ξεμπούρλεμα, ο Αλμοδόβαρ, μπορεί να στήσει σκηνές μοναδικής μαεστρίας. Σε ένα απελευθερωτικό σεξουαλικά, πανηδονιστικό και πάντα τρυφερό στο μεδούλι του πακέτο, που αγαπάει το σεξ και τους ήρωες του, χωρίς να νοιάζεται καθ' όλου για το αν θα προσβάλλει τους φυματικούς της πολιτικής ορθότητας ή το χαρακτηρίσουνε «κραγμένο». Γιατί πολύ απλά είναι.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο www.facebook.com/tazthebuzz ή στο www.twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb www.facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

***Στις αίθουσες από την Πέμπτη 21 Μαρτίου

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ