Τα στελέχη της Google με τα αστρονομικά μπόνους και έδρα...στις Βερμούδες! - iefimerida.gr

Τα στελέχη της Google με τα αστρονομικά μπόνους και έδρα...στις Βερμούδες!

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Την ώρα που η Google ανακοινώνει τα τεράστια κέρδη και τα ανάλογα μπόνους που λαμβάνουν τα στελέχη της έρχονται στο φως δημοσιεύματα για τη φορολογική τακτική της εταιρίας ώστε να καταβάλει λιγότερα κέρδη στη Βρετανία.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google ο πρόεδρος της εταιρείας, Ερίκ Σμιντ, αμείφθηκε με 6 εκατομμύρια δολάρια επιπλέον του μισθού του, για «τη συμβολή του στην εταιρεία τον περασμένο χρόνο», ο διευθυντής του νομικού τμήματος με 3,3 εκατομμύρια και ο οικονομικός διευθυντής με 2,8, ποσά ανάλογα των κερδών των 50 δισεκατομμυρίων ευρώ της εταιρίας για το 2012.

Την ίδια χρονιά η εταιρεία χρησιμοποίησε τον φορολογικό παράδεισο των Βερμούδων όπου μετέφερε 6 δισεκατομμύρια δολάρια των εσόδων της.

Ο Έρικ Σμιντ πάντως είχε δηλώσει και στο παρελθόν ότι αυτό που κάνει η εταιρεία του είναι απολύτως νόμιμο και βασίζεται στα κίνητρα που της προσφέρουν οι κυβερνήσεις των διαφόρων χωρών.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ