Οργιάζει η λαθροθηρία ελεφάντων: Απειλούνται με εξαφάνιση στα επόμενα 10 χρόνια - iefimerida.gr

Οργιάζει η λαθροθηρία ελεφάντων: Απειλούνται με εξαφάνιση στα επόμενα 10 χρόνια

Οργιάζει η λαθροθηρία ελεφάντων: Απειλούνται με εξαφάνιση στα επόμενα 10 χρόνια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ανησυχητική αύξηση παρουσιάζει η λαθροθηρία στην Αφρική σύμφωνα με το WWF. Τα πρόσφατα στοιχεία κάνουν λόγο για 28 ελέφαντες των δασών που σκοτώθηκαν από λαθροκυνηγούς σε εθνικά πάρκα του Καμερούν, ενώ οι επιστήμονες φοβούνται εξαφάνιση του είδους στα επόμενα 10 χρόνια.

Σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η οργάνωση Παγκόσμιο Ταμείο για τη Φύση (WWF), τουλάχιστον 28 ελέφαντες των δασών έπεσαν θύματα λαθροθηρίας στα εθνικά πάρκα Νκι και Λομπέκε στο νοτιοανατολικό Καμερούν τις τελευταίες εβδομάδες, αφού η ζήτηση του ελεφαντόδοντου στην Ασία αυξάνεται διαρκώς.

Η ανεξέλεγκτη λαθροθηρία έχει μειώσει τον πληθυσμό των ελεφάντων των δασών κατά 62% την τελευταία δεκαετία, με αποτέλεσμα το είδος αυτό να απειλείται πλέον με εξαφάνιση. «Οι ελέφαντες σε αυτές τις προστατευόμενες περιοχές της Λεκάνης του Κονγκό απειλούνται» δήλωσε ο Ζάκαρι Ενζού, εκπρόσωπος του WWF για το Καμερούν και συμπλήρωσε ότι από τις 10 Φεβρουαρίου μέχρι την 1η Μαρτίου μέλη του WWF εντόπισαν τις σορούς 23 ελεφάντων χωρίς τους χαυλιόδοντές τους στο εθνικό πάρκο Νκι και άλλους πέντε στο Λομπέκε.

Το κυριότερο πρόβλημα, όπως εξηγεί ο Ενζού είναι ότι οι λαθροκυνηγοί διαθέτουν αυτόματα όπλα όπως ΑΚ-47, ενώ οι φύλακες των δρυμών είναι ανεπαρκώς εξοπλισμένοι για να τους αντιμετωπίσουν.

Σύμφωνα με τη WWF, εάν δεν ληφθούν επειγόντως μέτρα, υπολογίζεται οι 2.000 ελέφαντες των δασών που ζουν σήμερα στο Καμερούν να εξαφανιστούν μέσα σε μια δεκαετία.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ