Ο Α. Λοβέρδος κατήγγειλε συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου - iefimerida.gr

Ο Α. Λοβέρδος κατήγγειλε συμφέροντα στο χώρο του φαρμάκου

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συμφέροντα που εμποδίζουν την αλλαγή πολιτικής στο φάρμακο, προκειμένου να διατηρηθούν για λίγους ακόμη μήνες στην αγορά, κατήγγειλε στην επιτροπή κοινωνικών υποθέσεων της Βουλής ο υπουργός Υγείας.

Κατά την ενημέρωση της επιτροπής για την αλλαγή πολιτικής στο φάρμακο, ο κ. Λοβέρδος είπε ότι κατά τη διάρκεια της απουσίας του αυτή την εβδομάδα «χόρεψαν τα ποντίκια», εξηγώντας ότι αναφέρεται στα συστήματα που τον προσέγγισαν από τρεις πλευρές –όπως είπε- και του ζήτησαν αν αποσύρει και όχι να διορθώσει τη σχετική τροπολογία.

«Εγώ αποσύρομαι, η τροπολογία μένει στο κοινοβούλιο» κατέληξε χαρακτηριστικά ο υπουργός, διαμηνύοντας την αμετακίνητη θέση του να προχωρήσει στις αλλαγές.

Ο υπουργός πάντως, μετά από σχετική πρόκληση βουλευτών, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο τα στοιχεία για τις δαπάνες των φαρμάκων να κατατεθούν στον εισαγγελέα ή ακόμη και να γίνει προανακριτική για την περίοδο 2004-2011.

Εξάλλου, ο Ανδρέας Λοβέρδος δήλωσε ότι παρά τα λάθη που έγιναν στα αρμόδια υπουργεία ο αγώνας τελικά απέδωσε όφελος 750 εκατ. ευρώ για το 2010, ενώ εκτίμησε ότι για το 2011 θα επιτευχθεί ο στόχος εξοικονόμησης από το φάρμακο στο 1δισ. 300 εκατ. ευρώ.

Πρόσθεσε δε, ότι στόχος είναι επίσης, το 2012- 2013 η Ελλάδα να ξαναγυρίσει στη φαρμακευτική δαπάνη του 2004.

πηγή: skai.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ