Χαμός στα ξένα μέσα για τον νέο Πάπα - Πώς υποδέχθηκαν την εκλογή του

Ο άσπρος καπνός υψώθηκε χθες πάνω από την Καπέλα Σιξτίνα κι αμέσως τα παγκόσμια μέσα πήραν φωτιά. Νέος Πάπας ανακηρύχθηκε ο Αργεντινός Χόρχε Μπεργκόλιο, ο οποίος διάλεξε το όνομα Φραγκίσκος ο Α', ενώ τα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων τον υποδέχθηκαν με ενθουσιασμό.

Η περίπτωση Μπεργκόλιο είναι ξεχωριστή, αφού πέρα από το γεγονός ότι είναι ο πρώτος Πάπας που κατάγεται από την Νότια Αμερική, πρόκειται για έναν ιδιαίτερα ταπεινό και συντηρητικό άνθρωπο, γεγονός που δεν θα μπορούσε να περάσει απαρατήρητο από τα παγκόσμια μέσα ενημέρωσης.

Η ιταλική Corriere della Sera έχει τίτλο «Ιδού ο Πάπας Φραγκίσκος: είναι ο Αργεντίνος Μπεργκόλιο. Μια γεωπολιτική επιλογή» ενώ στο άρθρο αναφέρεται εκτενώς στον πρώτο λόγο που έβγαλε ως Πάπας και την πολυσυζητημένη φράση του «έρχομαι από την άκρη του κόσμου».

Η βρετανική Guardian έχει κεντρικό άρθρο «Πάπας Φραγκίσκος: Ο Αργεντινός καρδινάλιος Χόρχε Μάριο Μπεργκόλιο ανακηρύχθηκε νέος Ποντίφικας», ενώ στο άρθρο αναφέρει ότι ο καρδινάλιος από το Μπουένος Aϊρες θα είναι ο πρώτος Ιησουίτης και Λατινοαμερικάνος Πάπας.

Το CNN έχει τίτλο «ο Πάπας Φραγκίσκος σπάει την παράδοση» και μέσα στο άρθρο αναφέρει ότι είναι ο πρώτος μη Ευρωπαίος καρδινάλιος που ανακηρύχθηκε Πάπας.

Η γερμανική Bild έχει τίτλο «Ένας Αργεντίνος έγινε Πάπας: Το νέο χέρι του Θεού» και το άρθρο αναφέρει ότι όλος ο κόσμος έχει υψηλές προσδοκίες για τον καινούριο Πάπα.

Η ιταλική La Repubblica έχει τίτλο «ο Πάπας Φραγκίσκος θα γίνει ποντίφικας στις 19 Μαρτίου» και στο άρθρο αναφέρει ότι θα ενθρονιστεί σε 5 μέρες και θα είναι ο πρώτος Λατινοαμερικάνος επικεφαλής της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ