Popemobile: Η θωρακισμένη Mercedes του Πάπα [εικόνες] - iefimerida.gr

Popemobile: Η θωρακισμένη Mercedes του Πάπα [εικόνες]

Popemobile: Το αυτοκίνητο που θα χρησιμοποιεί ο νέος Πάπας [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Για πάνω από 80 χρόνια η γερμανική εταιρεία αυτοκινήτων Mercedes παράγει αυτοκίνητα ειδικών παραγγελιών από το Βατικανό και τα παρέχει στον εκάστοτε Ποντίφικα. Το πρώτο Popemobile έκανε την εμφάνιση του το 1930 και ήταν μία Nurburg 460. Σήμερα ο νέος Πάπας, ο Φραγκίσκος ο Α' θα έχει στη διάθεσει του μία Mercedes M-Class, όχημα που είχε παραδόσει ο πρόεδρος της Daimler, Ντίτερ Ζέτσε στον Βενέδικτο τον 16ο, ο οποίος όμως δεν το χρησιμοποιούσε

Αντιθέτως ο Φραγκίσκος ο Α΄αναμένεται να χρησιμοποιεί την M-Class τόσο για τις μετακινήσεις του στο Βατικανό και την Ιταλία, όσο και στον υπόλοιπο κόσμο.

Τα απαραίτητα αξεσουάρ στο Popemobile

Σύμφωνα με το newsauto.gr τα μέτρα ασφαλείας για τις μετακινήσεις του Πάπα είναι πάντα δρακόντεια γι αυτό και το αυτοκίνητο που χρησιμοποιεί έχει αλεξίσφαιρα τζάμια που αν και επιτρέπουν στον κόσμο να έχει οπτική επαφή μαζί του, παρέχουν όμβως και απόλυτη ασφάλεια στο Ποντίφικα. Παράλλα υπάρχει θωράκιση τόσο στο πλάι όσο και στο πάτωμα του λευκού SUV-αγροτικού οχήματος.

Στη νέα M-Class ο Ποντίφικας έχει ευκολότερη πρόσβασηκαι το εσωτερικό της είναι πιο ευρύχωρο αν και το ύψος του αυτοκινήτου έχει μειωθεί, ώστε να χωρά πιο εύκολα στα μεταγωγικά αεροσκάφη. Η παράδοση του από τη στιφγμή της παραγγελίας έγινε σε 9 μήνες.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ