Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» - Ποιες σχολές επηρεάζονται - iefimerida.gr

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» - Ποιες σχολές επηρεάζονται

Αλλαγές στο σχέδιο «Αθηνά» -Ποιες σχολές επηρεάζουν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Με προεδρικά διατάγματα θα γίνουν κάποιες αλλαγές της τελευταίας στιγμής στο σχέδιο «Αθηνά» που θα αποσταλεί το αργότερο μέχρι αύριο στα Πανεπιστήμια και στα ΤΕΙ της χώρας από το υπουργείο Παιδείας, μετά από υποδείξεις της ακαδημαϊκής κοινότητας.

Οι τροποποιήσεις αφορούν κυρίως τις ξένες φιλολογίες των Πανεπιστημίων Αθήνας και Θεσσαλονίκης, οι οποίες τελικά παραμένουν ανεξάρτητες και δεν συγχωνεύονται σε μια νέα σχολή όπως ήταν το αρχικό σχέδιο.

Επίσης στο Πανεπιστήμιο της Αθήνας το πρόγραμμα Ψυχολογίας παραμένει αυτόνομο και αναβαθμίζεται σε ξεχωριστό Τμήμα της Φιλοσοφικής Σχολής.

Οπως αναφέρει και η εφημερίδα «Τα Νέα» αλλαγές θα υπάρξουν και σε ΤΕΙ, καθώς δεν συγχωνεύονται τα Τμήματα Εργοθεραπείας και Φυσιοθεραπείας σε όσα ΤΕΙ λειτουργούν όπως είχε αρχικά σχεδιαστεί, ενώ σε κάποιες οριακές περιπτώσεις παραμένουν τμήματα ΤΕΙ που επρόκειτο να κλείσουν, αποκτώντας μεταβατικό χαρακτήρα. Ως τέτοιο παράδειγμα αναφερόταν χθες η Λευκάδα, όπου το υπάρχον Τμήμα Εφαρμογών Πληροφορικής στην Οικονομία και τη Διοίκηση εμφανίζεται να παραμένει ώσπου να ολοκληρώσουν οι τωρινοί φοιτητές τις σπουδές τους και κατόπιν να αλλάξει γνωστικό αντικείμενο.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ