Ενιαία η ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και Δημόσιο - iefimerida.gr

Ενιαία η ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και Δημόσιο

Ενιαία η ρύθμιση οφειλών σε Ταμεία και Δημόσιο
ΓΙΩΡΓΟΣ ΠΑΠΠΟΥΣ

Σε μείζον πρόβλημα για τον κυβερνητικό συνασπισμό εξελίσσεται η ιστορία του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων, καθώς πέρα από τις ενστάσεις που διατυπώνονται για το εύρος του αφορολόγητου, τους χαμηλούς συντελεστές και τη μεταχείριση αγροτών και ευπαθών ομάδων, η επιμονή της Τρόικα να διατηρηθεί το ισχύον Εκτακτο Τέλος για έναν ακόμα χρόνο, προκειμένου να μην τεθούν σε κίνδυνο τα φετινά δημοσιονομικά μεγέθη, απειλεί να βάλει μπουρλότο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επικεφαλής της Τρόικα επισημαίνουν στην ελληνική πλευρά ότι εάν η είσπραξη του Τέλους ανατεθεί στις εφορίες, τότε τα εκκαθαριστικά του Τέλους θα συμπέσουν με τα εκκαθαριστικά του φόρου εισοδήματος στο τέλος του έτους και είναι εξαιρετικά απίθανο να εισπραχθούν τα προσδοκώμενα, με κίνδυνο να ανοίξει «τρύπα» 1 δισ. ευρώ, που θα πρέπει βέβαια να καλυφθεί με πρόσθετα μέτρα.

Την ίδια ώρα, τα νέα από το μέτωπο των ρυθμίσεων σε Ταμεία και Δημόσιο είναι σαφώς καλύτερα, αφού σύμφωνα με πληροφορίες απομένουν τεχνικές λεπτομέρειες για να οριστικοποιηθεί η συμφωνία. Το σίγουρο είναι ότι η ρύθμιση θα είναι ταυτόσημη, δηλαδή θα ισχύσουν οι ίδιες προϋποθέσεις υπαγωγής και ο ίδιος αριθμός δόσεων, καθώς όπως ανέφερε χαρακτηριστικά υπηρεσιακός παράγοντας που συμμετέχει στις διαπραγματεύσεις, «πήγαμε σε κοινή ρύθμιση, γιατί δεν θα καταλήγαμε ποτέ».

Σε κάθε περίπτωση και από τις χθεσινοβραδινές διαβουλεύσεις προέκυψε ότι η συμφωνία θα είναι «πακέτο», δηλαδή ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συμφωνία για επιμέρους ζητήματα αλλά για όλα τα ανοικτά θέματα μαζί.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ