Με χρήματα του Τζορτζ Σόρος θα ζεσταθούν βρεφοκομεία και ΚΑΠΗ του δήμου Αθηναίων - iefimerida.gr

Με χρήματα του Τζορτζ Σόρος θα ζεσταθούν βρεφοκομεία και ΚΑΠΗ του δήμου Αθηναίων

Με χρήματα του Τζορτζ Σόρος θα ζεσταθούν οι κοινωνικές δομές του δήμου Αθηναίων
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μπορεί το όνομά του να έχει συνδεθεί από πολλούς με την οικονομική καταστροφή της Ελλάδας, αλλά αυτός προχωρά σε μια κίνηση που θα συζητηθεί.

Ο επιχειρηματίας και επενδυτής Τζορτζ Σόρος, μέσω του διεθνή οργανισμού βοήθειας που έχει ιδρύσει, του Open Society Foundations, δήλωσε πως θα βοηθήσει την Ελλάδα, δωρίζοντας εκατοντάδες τόνους πετρελαίου σε περιοχές που αντιμετωπίζουν δυσκολίες.

Το απόγευμα της Τετάρτης, ο δήμος Αθηναίων συνεδρίασε για να λάβει απόφαση για το αν θα δεχθεί την προσφορά ή όχι. Αποφάσισε να δεχθεί τους 40 τόνους πετρελαίου προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες θέρμανσης σε κοινωνικές δομές του δήμου, όπως βρεφονηπιακοί σταθμοί, λέσχες φιλίας κ.α., εξοικονομώντας, με αυτό τον τρόπο, πόρους που θα διατεθούν σε δράσεις απόλυτης προτεραιότητας για την κοινωνική συνοχή στην Αθήνα.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Αθηναίων Γιώργος Καμίνης εξέφρασε την ικανοποίησή του, τονίζοντας την ανάγκη συνέχισης στήριξης από ιδιώτες και φορείς στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ