Την Πέμπτη καταθέτουν Βαξεβάνης και Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ - iefimerida.gr

Την Πέμπτη καταθέτουν Βαξεβάνης και Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ

Την Πέμπτη καταθέτουν Βαξεβάνης και Καπελέρης για τη λίστα Λαγκάρντ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στην προανακριτική επιτροπή της Βουλής καλείται να καταθέσει την Πέμπτη ο πρώην επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννης Καπελέρης, ο άνθρωπος στον οποίο ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου έδωσε ένα σημείωμα με περίπου 20 ονόματα για έλεγχο και όχι ολόκληρη τη λίστα Λαγκάρντ.

Αμέσως μετά η προανακριτική θα εξετάσει τον δημοσιογράφο Κώστα Βαξεβάνη ο οποίος όπως είναι γνωστό είχε δημοσιεύσει στο περιοδικό του HotDoc την αρχική λίστα και έχει κατηγορήσει κατά καιρούς τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο ότι αυτός είχε πρωταγωνιστικό ρόλο στην απόκρυψη αλλά και στην παραποίηση της αρχικής λίστας. Ως εκ τούτου η κατάθεσή του αναμένεται να δημιουργήσει εντάσεις.

Παράλληλα, η προανακριτική επιτροπή αποφάσισε να καλέσει την επόμενη Τρίτη το ειδικό κλιμάκιο του ΣΔΟΕ που έχει επιφορτιστεί με τον έλεγχο των λογαριασμών των συγγενών του κ. Παπακωνσταντίνου, των δύο εξαδέλφων του και των συζύγων τους, οι λογαριασμοί των οποίων είχαν αφαιρεθεί από την αρχική λίστα.

Αυτό το οποίο θα τους ζητηθεί να εξηγήσουν είναι το γιατί τους χρειάζεται χρονικό διάστημα 3 μηνών προκειμένου να ελέγξουν το σύνολο των λογαριασμών και θα τους ζητηθεί να συντομεύσουν το χρόνο.

Αφού τους ακούσουν, τότε θα αποφασίσουν πώς θα χειριστούν την άρνησή τους να προσέλθουν στην επιτροπή. Αν δηλαδή θα κληθούν και πάλι και κυρίως το πότε.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ