Ανοίγει τις πύλες του ξανά το «Μακεδονία Παλάς» στα χέρια του Ιβάν του ΠΑΟΚτσή - iefimerida.gr

Ανοίγει τις πύλες του ξανά το «Μακεδονία Παλάς» στα χέρια του Ιβάν του ΠΑΟΚτσή

Ανοίγει τις πύλες του ξανά το «Μακεδονία Παλάς»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

«Επιστρέφει» ελαφρώς ανακαινισμένο και εν αναμονή αρκετών πελατών το ιστορικό ξενοδοχείο της Θεσσαλονίκης «Μακεδονία Παλάς» το οποίο θα ανοίξει ξανά την Πέμπτη.

Το ξενοδοχείο που ανήκει στο ΙΚΑ-ΕΤΑΜ παρέμενε κλειστό από την παραμονή της Πρωτοχρονιάς έπειτα από την αποχώρηση της εταιρείας ΑΞΤΕ του ομίλου Δασκαλαντωνάκη που το λειτουργούσε τα τελευταία 16 χρόνια.

Πλέον το «Παλάς» ξανανοίγει υπό νέα διοίκηση, έπειτα από τη συμφωνία για εκμίσθωσή του από την εταιρεία White&Black του μεγαλομετόχου του ΠΑΟΚ, Ιβάν Σαββίδη.

Η νέα διοίκηση, μάλιστα, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων Τουριστικών Επιχειρήσεων Θεσσαλονίκης, Χαλκιδικής και Πιερίας (ΣΕΤΕΠΕ), Κυριάκος Τσιαούσης, κάλεσε τους εργαζόμενους να επιστρέψουν στα πόστα τους, ενώ αναμένεται να επαναπροσληφθεί το 92% από τους 120 εργαζομένους χωρίς, ωστόσο, να έχουν υπογραφεί ακόμη οι συμβάσεις.

«Βέβαια, όταν οι συμβάσεις υπογραφούν, θα αφορούν μόνο το επόμενο 12μηνο και δεν υπάρχει καμία δέσμευση για το τι θα συμβεί από εκεί και μετά. Γι' αυτό και είμαστε σε ετοιμότητα», δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιαούσης.

Οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου αναφέρουν ότι είναι έτοιμα πάνω από 250 δωμάτια, από τα συνολικά 260 του ξενοδοχείου, ενώ έχουν ενημερωθεί ότι θα έρθουν Ρώσοι και Ισραηλινοί πελάτες χωρίς να γνωρίζουν περαιτέρω λεπτομέρειες.

Οι εργασίες ανακαίνισης που έχουν πραγματοποιηθεί αφορούν στο εσωτερικό του ξενοδοχείου και κυρίως στη ρεσεψιόν και το κεντρικό λόμπι.

Σημειωτέον ότι η εταιρεία του κ. Σαββίδη έχει μισθώσει για 12 μήνες το ξενοδοχείο έναντι 95.000 ευρώ το μήνα, ενώ το ΙΚΑ-ΕΤΑΜ προτίθεται να προκηρύξει νέο διαγωνισμό για τη μακρόχρονη εκμίσθωση του «Μακεδονία Παλάς» στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ