Πέθανε ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ, ο άνθρωπος που θα σκότωνε τον Χίτλερ - iefimerida.gr

Πέθανε ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ, ο άνθρωπος που θα σκότωνε τον Χίτλερ

Πέθανε ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σε ηλικία 90 ετών στο σπίτι του στο Μόναχο άφησε την τελευταία του πνοή ο Εβαλντ-Χάινριχ φον Κλάιστ, πρώην υπολοχαγός του γερμανικού στρατού, ο οποίος έλαβε μέρος στη συνωμοσία για τη δολοφονία του Αδόλφου Χίτλερ το 1944, που έγινε γνωστή μέσα από την ταινία «Επιχείρηση Βαλκυρία».

Σε ηλικία 22 ετών ο Εβαντ-Χάινριχ φον Κλάιστ προσφέρθηκε να φορέσει γιλέκο με εκρηκτικά κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον Χίτλερ. Ωστόσο, η συνάντηση αυτή δεν έγινε ποτέ.

Ετσι, λίγους μήνες αργότερα συμμετείχε στη συνωμοσία που στήθηκε για να δολοφονηθεί ο Αδόλφος Χίτλερ. Ο Εβαντ-Χάινριχ φον Κλάιστ δέχθηκε να μεταφέρει μια βαλίτσα γεμάτη εκρηκτικά κατά τη διάρκεια συνάντησης που θα είχε με τον δικτάτορα.

Ομως τα σχέδια άλλαξαν την τελευταία στιγμή και τη βόμβα τοποθέτησε στην αίθουσα συσκέψεων όπου ο Χίτλερ συναντούσε τους συνεργάτες του, στη Φωλιά του Λύκου, το στρατηγείο του στην Ανατολική Πρωσία, ο συνταγματάρχης Κλάους φον Στάουφενμπεργκ.

Η επιχείρηση δεν είχε στεφθεί με επιτυχία καθώς η βαλίτσα μετακινήθηκε. Το αποτέλεσμα ήταν ο συνταγματάρχης φον Στάουφενμπεργκ μαζί με τον πατέρα του φον Κλάιστ, γνωστό αντίπαλο του Χίτλερ, και άλλους που συμμετείχαν στο σχέδιο δολοφονίας, να συλληφθούν και να εκτελεστούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ