Πώς θα ήταν η ζωή πέντε διάσημων αλκοολικών, εάν είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα η θεραπεία - iefimerida.gr

Πώς θα ήταν η ζωή πέντε διάσημων αλκοολικών, εάν είχε ανακαλυφθεί νωρίτερα η θεραπεία

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρόβλημα του αλκοολισμού θεωρείται δικαίως ως μια από τις χειρότερες αιτίες που έχει καταστρέψει τη ζωή χιλιάδων ανθρώπων. Τι γίνεται όμως στην περίπτωση που κάποιος είναι ένα δημόσιο πρόσωπο; Θρύλοι του ποδοσφαίρου όπως ο Πολ Γκασκόιν είδαν τις καριέρες τους να καταστρέφονται, ενώ άλλοι διάσημοι αστέρες όπως ο Τζορτζ Μπεστ και η Εϊμι Γουάινχάουζ, είχαν τραγική κατάληξη, ενώ κάποιοι άλλοι όπως ο Ντέιβιντ Χάσελχοφ κατάφεραν να απεξαρτηθούν.

Το χάπι κατά του αλκοολισμού, σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Επιτροπή θα κυκλοφορήσει στα ράφια των φαρμακείων από τον Αύγουστο και όλα δείχνουν ότι η αποτελεσματική καταπολέμηση της υπερκατανάλωσης αλκοόλ είναι κοντά. Σας παρουσιάζουμε πέντε πρόσωπα των οποίων η ζωή σημαδεύτηκε από τον αλκοολισμό και θα μπορούσε να αλλάξει αν υπήρχε πιο νωρίς μια αποτελεσματική θεραπεία.

Τζορτζ Μπεστ

Ο Βορειοϊρλανδός σταρ της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν ο πρώτος διάσημος ποδοσφαιριστής που είχε προβλήματα με το ποτό και ένα από τα μεγαλύτερα χαμένα ταλέντα του ποδοσφαίρου. Το 1968, ο Μπεστ συγκέντρωνε πάνω του όλα τα φώτα της δημοσιότητας, καθώς είχε ανακηρυχθεί Ευρωπαίος ποδοσφαιριστής της χρονιάς. Η φήμη αυτή, φαίνεται πως είχε καταστροφικά αποτελέσματα για τον θρυλικό ποδοσφαιριστή, καθώς άρχισε την υπερβολική κατάχρηση αλκοόλ. Το 1973 αναγκάστηκε να σταματήσει την καριέρα του σε ηλικία μόλις 27 χρονών. Από την υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ο Μπεστ δεν μπορούσε ούτε να καταλάβει τι του έλεγε ο προπονητής του, ενώ είχε παχύνει υπερβολικά. Οι Αγγλοι τηλεθεατές τον ξαναείδαν το 1996 καλεσμένο σε μια εκπομπή για την Εθνική Αγγλίας σε άθλια κατάσταση, καθώς είχε παραμορφωθεί από το αλκοόλ. Ο ίδιος κάποια στιγμή δήλωσε: «Αν κρατούσα τα καπάκια από τα μπουκάλια που έχω πιει, θα ήμουν πλούσιος». O Mπεστ συνέχισε να πίνει και αναγκάστηκε να προχωρήσει σε μεταμόσχευση ήπατος. Ο οργανισμός του δεν δέχθηκε το μόσχευμα και ο θρυλικός ποδοσφαιριστής «έσβησε» άδοξα στις 25 Νοεμβρίου του 2005.

Πολ Γκασκόιν

Ενας από τους μεγαλύτερους ποδοσφαιριστές που πέρασαν ποτέ από το αγγλικό ποδόσφαιρο και ένα από τα πιο «κακά παιδιά» που οι οπαδοί της Λάτσιο ακόμα θυμούνται και λατρεύουν. Οι περιπέτειες του «Γκάζα» άρχισαν από νωρίς στην καριέρα του, όταν σε πρόκληση του συμπαίκτη του Κέβιν Κίγκαν, ο οποίος του είπε ότι δεν θα φτάσει ποτέ τον Τζορτζ Μπεστ, άρχισε να πίνει όσο πιο πολύ μπορούσε. Ο Γκασκόιν έχει μια διπλή ζωή. Τα μεσημέρια εκπλήσσει στα γήπεδα και τα βράδια οι παπαράτσι τον κυνηγάνε στις παμπ. Η καριέρα του συνεχίζεται στη Λάτσιο, όπου μπορεί να μην «έπιασε», κέρδισε όμως τη λατρεία των «τιφόζι» για τον ιδιόρρυθμο χαρακτήρα του. Το 1994 πηγαίνει στη Σκωτία και τη Ρέιντζερς, με τα προβλήματα του αλκοολισμού του να είναι πλέον εμφανή. Κακοποιεί συχνά τη γυναίκα του, ενώ όπως δήλωσε ο ίδιος ελάχιστες φορές δεν πήγε στο γήπεδο μεθυσμένος. Επιστρέφοντας στην Αγγλία, συνεχίζει να εντυπωσιάζει στο γήπεδο αλλά τα προβλήματα του αλκοολισμού του δεν τον αφήνουν να παίξει ξανά στην Εθνική Αγγλίας. Το 2008, παραλίγο να πεθάνει από υπερβολική κατανάλωση αλκοόλ, ενώ αν και το είχε κόψει, το 2013 ξανακύλησε, με τον ατζέντη του να δηλώνει ότι «ίσως κανείς να μην μπορεί να τον βοηθήσει».

Χάντερ Τόμσον

Μια από τις πιο αινιγματικές προσωπικότητες των 60s, ο Τόμσον ταύτισε στην κυριολεξία τη ζωή του με τις καταχρήσεις και κυρίως τα ναρκωτικά και το αλκοόλ. Οπως είπε ο ίδιος, «η ζωή μου έγινε ασύγκριτα καλύτερη από τότε που αναγκάστηκα να πάψω να την παίρνω στα σοβαρά».

Υπήρξε μία από τις πιο ενδιαφέρουσες περιπτώσεις δημοσιογράφων στην ιστορία του αμερικανικού έντυπου Τύπου της δεκαετίας του 1960 και εισηγητής της λεγόμενης «gonzo δημοσιογραφίας», ενός είδους γραφής που παντρεύει τη δημοσιογραφία με το μυθιστόρημα.

Η ζωή του έγινε ταινία με το όνομα «Fear and loathing in Las Vegas» (1998) με πρωταγωνιστές τους Τζόνι Ντεπ και Μπενίσιο ντελ Τόρο ή το «Where the buffalo roam» (1980) με τον Μπιλ Μάρεϊ οι οποίες παρουσιάζουν χωρίς καμία υπερβολή την αγάπη του για τις καταχρήσεις αλκοόλ οι οποίες οδήγησαν στην αυτοκτονία του με καραμπίνα στις 20 Φεβρουαρίου του 2005. Μια ανάγνωση του προγράμματός του ΕΔΩ, θα σας πείσει.

Εϊμι Γουάινχάουζ

Ο θάνατος της Εϊμι Γουάινχάουζ αποτελεί μια άλλη περίπτωση ενός πολύ ταλαντούχου ανθρώπου, ο οποίος δεν άντεξε τις υπερβολικές πιέσεις του star system. Η διάσημη τραγουδίστρια R&B, είχε χρόνια προβλήματα με το αλκοόλ αλλά και με τη χρήση ναρκωτικών από το 2005 και μετά, τα οποία σημάδεψαν την καριέρα της. Το 2007 μάλιστα οι παπαράτσι την απαθανάτισαν να περπατάει ξυπόλητη και χωρίς μπλούζα έξω από το σπίτι της σε εμφανή κατάσταση μέθης. Το 2008 κόβοντας τα ναρκωτικά, η σχέση της με το ποτό έγινε ακόμα χειρότερη και τον Οκτώβριο 2011 η Γουάινχάουζ πέθανε από υπερβολική δόση αλκοόλ.

Ντέιβιντ Χάσελχοφ

Μία από τις ιστορίες αλκοολισμού η οποία είχε «happy end», είναι αυτή του Ντέιβιντ Χάσελχοφ. Ο γνωστός ηθόποιος του «Baywatch» και συμπρωταγωνιστής της Πάμελα Αντερσον, παραλίγο να καταστρέψει τη ζωή του από την αγάπη του για το αλκοόλ. Οπως παραδέχεται και ο ίδιος, όταν έπινε μεταμορφωνόταν σε τέρας. Σε μια κρίση απελπισίας παρακάλεσε την κόρη του να τον τραβήξει βίντεο στο επόμενο μεθύσι. Εκείνη το έκανε και πλέον υπάρχει στο youtube ένα ντροπιαστικό βίντεο που τον δείχνει στο πάτωμα να μην μπορεί να μιλήσει. Με αφορμή αυτό το περιστατικό, ο Χάσελχοφ αποφάσισε ότι ήταν καιρός να σταματήσει να πίνει και ζήτησε τη βοήθεια ειδικών, σώζοντας τη ζωή του.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ