Ολο και πιο κοντά η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου - iefimerida.gr

Ολο και πιο κοντά η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου

Ολο και πιο κοντά η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του Παπακωνσταντίνου
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του αναπληρωτή διευθυντή του ΣΔΟΕ Παναγιώτη Μαντούβαλου που ερευνά την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ, με τον πρόεδρο της προανακριτικής επιτροπής, Μιχάλη Μαρκογιαννάκη προκειμένου να τον ενημερώσει για την πορεία των ελέγχων του ΣΔΟΕ στην οικονομική κατάσταση των συγγενών του Γιώργου Παπακωνσταντίνου.

Ωστόσο τα νέα δεν χαροποίησαν τον κ. Μαρκογιαννάκη, καθώς το ΣΔΟΕ του είπε και επίσημα πως θα χρειαστεί τρεις μήνες προκειμένου να ετοιμαστεί ένα ολοκληρωμένο πόρισμα. Μάλιστα ο κ.Μαντούβαλος είπε στον πρόεδρο της Προανακριτικής πως μπορεί να του το δώσει και μέσα σε τέσσερις μέρες ένα πόρισμα ωστόσο δεν θα είναι πλήρες.

Μετά από αυτή την εξέλιξη η βίαιη προσαγωγή των συγγενών του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου στην Προανακριτική Επιτροπή.

Εκτός εαυτού οι βουλευτές με τη στάση της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου

Με πολύ άγριες διαθέσεις κατά των συγγενών του κ.Παπακωνσταντίνου εμφανίστηκαν όλα τα μέλη της προανακριτικής επιτροπής στη χθεσινή συνεδρίαση στην οποία είχε κληθεί η Μαρίνα Παπακωνσταντίνου η οποία δεν προσήλθε.

Πρώτος ο Ανδρέας Κουτσιούμπας γραμματέας της επιτροπής είπε ότι η κ.Παπακωνσταντόνου είχε υποχρέωση εμφάνισης ενώπιόν της επιτροπής και όχι διά επιστολής. «Θεωρώ λοιπόν ότι έχει υποχρέωση να προσέλθει ενώπιόν μας και να διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή της». Με τη θέση αυτή συντάχθηκε ο Παναγιώτης Ρήγας του ΠΑΣΟΚ και ο Σπύρος Χαλβατζής του ΚΚΕ ο οποίος είπε οτι πρέπει να εξαντληθούν όλες οι δυνατότητες που έχει η Επιτροπή, ώστε να έρθει εδώ και η κ. Μαρίνα Πανακωνσταντίνου αλλά και οι υπόλοιποι, οι οποίοι εκλήθησαν για να καταθέσουν.

Την βίαιη προσαγωγή πρότεινε και ο Ηλίας Κασιδιάρης χαρακτηρίζοντας ως αβάσιμα τα δικονομικά δικαιώματα που επικαλούνται οι συγγενείς του πρώην υπουργού. «Προτείνω τη βίαιη προσαγωγή της και αυτής και των λοιπών μαρτύρων που αρνούνται να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής» είπε.

Απο την πλευρά των ανεξάρτητων Ελλήνων ο Βασίλης Καπερνάρος κατέθεσε στη επιτροπή έγγραφο με το οποίο ζητούσε να εκδοθεί ένταλμα βίαιης προσαγωγής κατά των Ελένης Παπακωνσταντίνου, Μαρίνας Παπακωνσταντίνου, Συμεών Σικιαρίδη και Ανδρέα Ρωσσώνη, προκειμένου να προσαχθούν βιαίως και να καταθέσουν ενώπιον της Επιτροπής.

Ο πρόεδρος της επιτροπής είπε στα μέλη ότι επικοινώνησε με τον δικηγόρο των συγγενών του κ.Παπακωνστανινου και του επεσήμανε ότι «έχετε υπόψη σας ότι κινδυνεύουν να βρεθούν μπροστά σε ένταλμα βίαιης προσαρμογής". Του είπα ότι αν δεν έρθουν, θα εφαρμοστεί ο νόμος, η βίαιη προσαγωγή. Το εννοούμε».

ΣΥΡΙΖΑ: Να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες για να έρθουν στην Επιτροπή

Απο την πλευρα τους οι βουλευτες του ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησαν να χρησιμοποιηθούν όλες οι δυνατότητες της επιτροπής προκειμένου να καταθέσουν οι συγγενείς του κ.Παπακωνσταντινου ενώ η Ζώη Κωνσταντοπουλου ζήτησε να έρθουν επίσης ο πρόεδρος των Ελληνικών τραπεζών Γιώργος Ζανιάς γιατί όπως είπε είναι κεντρική η ευθύνη των τραπεζών για την απαράδεκτη καθυστέρηση και κωλυσιεργία όσον αφορά στην αποστολή των στοιχείων.

«Ο κ. Ζανιάς δεν είναι τυχαίο πρόσωπο, και πρεπει να κληθεί στην Επιτροπή» είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ προτείνοντας και την κλήση του κ. Θεοχάρη.

Οσον αφορά τους συγγενείς του κ.Παπακωνσταντινου η κ.Κωνσταντοπουλου πρότεινε η επόμενη κλήτευση αυτών των μαρτύρων, να είναι σε ρητή ημέρα και με βίαιη προσαγωγή.

Τελικά μετά απο πρόταση του κ.Μαρκογιαννακη συμφωνήθηκε η επιτροπή να περιμένει το πόρισμα του ΣΔΟΕ για τους συγγενείς του πρωην υπουργού και αμέσως μετά να γίνει εκ νέου κλήση των μαρτύρων στην οποία θα τους επισημαίνεται οτι θα υποστούν τις συνέπειες της βίαιης προσαγωγής εάν δεν έρθουν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ