Bild: «Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ ως απεσταλμένος της Μέρκελ» - iefimerida.gr

Bild: «Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ ως απεσταλμένος της Μέρκελ»

Bild: «Στην Αθήνα ο Ρεχάγκελ ως απεσταλμένος της Μέρκελ»
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στρατηγική κίνηση για τη σύσφιξη των ελληνογερμανικών σχέσεων επιχειρεί να κάνει η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ, στέλνοντας στο τέλος του μήνα στην Αθήνα τον Ότο Ρεχάγκελ, τον προπονητή που οδήγησε στη νίκη την Εθνική μας ομάδα στο Euro του 2004.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Γερμανικής εφημερίδας Bild, ο Ρεχάγκελ ανταποκρίθηκε στην επιθυμία της καγκελαρίου να στηρίξει την ελληνική ανάπτυξη και να βελτιώσει τις σχέσεις των δύο λαών. Στην Αθήνα, ο Γερμανός προπονητής θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια, αλλά και με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Όπως επισημαίνει στο σχετικό άρθρο η Bild ο Ρεχάγκελ «Από το 2004 που κέρδισε το Euro, θεωρείται ήρωας», ενώ ο ίδιος ο Ρεχάγκελ, μιλώντας στην εφημερίδα τονίζει ότι το ζήτημα αυτό, το έθιξε και ο πρόεδρος της Γερμανικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας Βόλφγκανγκ Νίρσμπαχ.

«Θα το κάνω ευχαρίστως, επειδή γνωρίζω ότι το όνομά μου στην Ελλάδα έχει θετική εικόνα. Ας μην ξεχνούμε ότι το 2004 κερδίσαμε το ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου. Αυτό δεν το πίστευε κανείς τότε, αλλά τα καταφέραμε. Για αυτό θέλω να ενθαρρύνω τους φίλους μου στην Ελλάδα», αναφέρει στις δηλώσεις του ο Ότο Ρεχάγκελ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ