VW Golf: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 για την Ευρώπη αλλά και στέισον - iefimerida.gr

VW Golf: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 για την Ευρώπη αλλά και στέισον

VW Golf: Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013 για την Ευρώπη αλλά και στέισον
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το καινούργιο Volkswagen Golf είναι τελικά το Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2013, καθώς στη σχετική ψηφοφορία πήρε συνολικά 414 ψήφους.

Στην κατάκτηση του τίτλου έπαιξαν ρόλο τόσο η τεχνολογία του best seller της VW σε ότι αφορά την ασφάλεια -μεταξύ άλλων διαθέτει συστήματα αποφυγής πολλαπλών συγκρούσεων, προληπτικής προστασίας επιβατών και διατήρησης λωρίδας κυκλοφορίας στο βασικό του εξοπλισμό- όσο και το εύρος της γκάμας του.

Στην οποία προστέθηκε και η δημοφιλής έξω από την Ελλάδα έκδοση στέισον, που επίσημα ονομάζεται VW Golf Variant, έχει ελαφρώς μεγαλύτερο μήκος και μεταξόνιο και κυρίως ένα χώρο αποσκευών -αυτός δεν είναι άλλωστε ο βασικός λόγος αγοράς οποιουδήποτε στέισον;- που κυμαίνεται από τα 605 μέχρι και τα 1.620 λίτρα.

Οι τιμές αυτές είναι κορυφαίες για ένα μοντέλο της μικρής- μεσαίας κατηγορίας, που φυσικά χρησιμοποιεί τους ίδιους κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου, με τα σύγχρονα Golf με το κλασικό hatchback αμάξωμα που όλοι γνωρίζουμε. Απλά με την ευκαιρία προστέθηκε στη γκάμα και ο diesel 1.6 TDI Blue Motion που αποδίδει 110 ίππους και καταναλώνει (στο Golf Variant) μόλις 3,3 λίτρα πετρελαίου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ