Tony Awards 2011 - iefimerida.gr

Tony Awards 2011

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το σατυρικό μιούζικαλ “The Book of Mormon” ήταν ο μεγάλος νικητής των βραβείων Tony, στην τελετή απονομής που έγινε την Κυριακή στη Νέα Υόρκη.

Μεταξύ άλλων, το “The Book of Mormon” κέρδισε τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας, καλύτερης πρωτότυπης μουσικής, καλύτερου βιβλίου ενώ η Nikki M. James κατέκτησε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού β ρόλου σε μιούζικαλ. Ακόμη το έργο απέσπασε τα βραβεία καλύτερης ενορχήστρωσης μουσικής σε μιούζικαλ, καλύτερων σκηνικών σε μιούζικαλ, ήχου και φωτισμού.

Οι Ellen Barkin και John Benjamin Hickley απέσπασαν τα βραβεία καλύτερης και καλύτερου ηθοποιού β ρόλου σε θεατρικό έργο αντίστοιχα, για το “The Normal Heart”.

Τα βραβεία καλύτερης σκηνοθεσίας θεατρικού έργου και καλύτερου θεατρικού έργου κατέκτησε το βρετανικό “War Horse”. Το “War Horse” απέσπασε ακόμη τα βραβεία καλύτερων σκηνικών, ήχου και φωτισμού.

Ο Mark Rylance απέσπασε το βραβείο καλύτερου ηθοποιού σε θεατρικό έργο, ενώ το αντίστοιχο βραβείο γυναικείας ερμηνείας κατέκτησε η Frances McDormand. Καλύτερος ηθοποιός σε μιούζικαλ αναδείχθηκε ο Norbert Leo Butz ενώ η Sutton Foster απέσπασε το βραβείο καλύτερης ηθοποιού σε μιούζικαλ. Το βραβείο καλύτερης χορογραφίας απέσπασε το “Anything Goes”.

Η τελετή απονομής των βραβείων Tony πραγματοποιήθηκε στο Beacon Theatre της Νέας Υόρκης, με οικοδεσπότη της λαμπερής βραδιάς τον Neil Patrick Harris.

Μεταξύ των διασήμων που περπάτησαν στο κόκκινο χαλί της τελετής απονομής των βραβείων Tony ήταν ο Al Pacino, o Chris Rock, η Vanessa Redgrave, η Whoopi Goldberg αλλά και οι Frances McDormand, Matthew Broderick, Brooke Shields, Alec Baldwin και Billy Crudup.

Πηγή: ant1online.gr

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ θέατρο tony awards βραβεια tony book of mormon
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ