Μαθήτριες κατασκεύασαν αποσμητικό χώρου από κόπρανα αγελάδων [εικόνα] - iefimerida.gr

Μαθήτριες κατασκεύασαν αποσμητικό χώρου από κόπρανα αγελάδων [εικόνα]

Μαθήτριες κατασκεύασαν αποσμητικό χώρου από κόπρανα αγελάδων [εικόνα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το πρώτο βραβείο σε διαγωνισμό ευρεσιτεχνίας κέρδισαν δύο μαθήτριες από γυμνάσιο της Ινδονησίας δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα εύοσμο αποσμητικό χώρου, το οποίο παρασκεύασαν από κόπρανα αγελάδας.

Οσο περίεργο και αν ακούγεται είναι πραγματικό, με τις Ντούι Νελούλ Ιζάχ και Ρίντια Απριάντι Μίκι να δηλώνουν ιδιαίτερα περήφανες για την εφεύρεσή τους.

Οι ίδιες αναφέρουν ότι το αποσμητικό είναι πλήρως φυσικό και έχει άρωμα βοτάνων, ενώ είναι απαλλαγμένο από χημικές ουσίες και άλλα πρόσθετα συστατικά που έχουν συνήθως τα αποσμητικά.

Οι δύο μαθήτριες συνέλεξαν την κοπριά από αγρόκτημα βοοειδών και την άφησαν να ζυμωθεί τρεις ημέρες. Στη συνέχεια εξήγαγαν το νερό από την κοπριά, το οποίο ανάμιξαν με νερό καρύδας.

Μετά από αυτή τη διαδικασία απέσταξαν το υγρό για να αφαιρεθούν οι ακαθαρσίες, με το τελικό αποτέλεσμα να είναι ένα υγρό αναψυκτικό αέρα με φυσικό άρωμα βοτάνων.

Μάλιστα οι δύο νικήτριες του διαγωνισμού θα αντιπροσωπεύσουν τη χώρα τους στη διεθνή Ολυμπιάδα περιβαλλοντικού προγράμματος που θα πραγματοποιηθεί στην Κωνσταντινούπολη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ