Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια - iefimerida.gr

Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια

Καλάσνικοφ και χειροβομβίδες βρήκε η Αντιτρομοκρατική σε αυτοκίνητο στα Εξάρχεια
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Αρωμα τρομοκρατίας φέρεται πως έχουν τα ευρήματα της ΕΛ.ΑΣ. κατά την επιχείρησή της σε σπίτια σε Εξάρχεια και Πειραιά, το απόγευμα της Δευτέρας. Το έναυσμα για τις έρενυες είχε δώσει η ανακάλυψη οπλοστασίου σε πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης στα Εξάρχεια.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, η ΕΛ.ΑΣ. βρήκε στο πορτ μπαγκάζ αυτοκινήτου σε ιδιωτικό χώρο στάθμευσης όπλα, χειροβομβίδες και πολλά φυσίγγια.

Αναλυτικά τα ευρήματα της Αντιτρομοκρατικής:

  • Δύο σακίδια πλάτης
  • Δύο καλάσνικοφ με κομμένο κοντάκι
  • Τέσσερις χειροβομβίδες F1 αμυντικού τύπου
  • Τρεις γεμιστήρες γεμάτες
  • Δύο με είκοσι φυσίγγια η μία και έξι η άλλη
  • Τρεις γεμιστήρες κενές
  • Δύο κουτιά σφραγισμένα με γεμιστήρες των 720 φυσιγγίων
  • Ενα ζευγάρι γάντια

Παράλληλα διεξάγονται έρευνες σε δύο σπίτια στα Εξάρχεια στον τρίτο όροφο πολυκατοικίας και στην οδό Σκυλίτση 4 στον Πειραιά, στα οποία οδηγήθηκε η αντιτρομοκρατική από τα ευρήματα στο αυτοκίνητο.

Οπως αναφέρει η ιστοσελίδα tovima, τα ευρήματα σχετίζονται με τους δύο νεαρούς καταζητούμενους για τη διπλή ληστεία στο Βελβεντό πριν από έναν μήνα, ενώ διαρρέεται ότι ίσως στο αυτοκίνητο και το διαμέρισμα να είχαν μέσα τον κύριο οπλισμό του νέου βραχίονα των «Πυρήνων της Φωτιάς».

Οι τελευταίες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν 35χρονο ο οποίος νοίκιασε το εν λόγω αυτοκίνητο στις 6 Μαρτίου, ενώ έχει απασχολήσει και στο παρελθόν τις Αρχές. Ο 35χρονος, στο σπίτι του οποίου διεξάγονται έρευνες, προσδιορίζεται στον αναρχικό χώρο κα είχε συλληφθεί το 2005 μαζί με άλλους τρεις και κατηγορούνταν για επίθεση σε άνδρες των ΜΑΤ, από τους οποίους είχαν κλέψει τις ασπίδες. Αφέθηκαν ελεύθεροι λόγω έλλειψης αποδεικτικών στοιχείων.

Η ΕΛ.ΑΣ. δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να υπάρξουν και ευρήματα για τη βομβιστική επίθεση στο Mall, αλλά και για την επίθεση στα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας.

Κεδίκογλου: Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση

«Πράξεις τρομοκρατίας δεν πτοούν την κυβέρνηση. Αντίθετα επιβεβαιώνουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Σίμος Κεδικογλου σχολιάζοντας τις επιθέσεις σε γραφεία στελεχών της Νέας Δημοκρατίας στη Θεσσαλονίκη.

«Στη Δημοκρατία δεν αποφασίζει ο κουκουλοφόρος βομβιστής, αλλά ο λαός με την ψήφο του και οι εκπρόσωποί του στη Βουλή», πρόσθεσε ο κ. Κεδικογλου.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ