Ο Γερμανός Καρδινάλιος με το όνομα Μαρξ κλέβει τις εντυπώσεις στο Κονκλάβιο - iefimerida.gr

Ο Γερμανός Καρδινάλιος με το όνομα Μαρξ κλέβει τις εντυπώσεις στο Κονκλάβιο

Ο Γερμανός Καρδινάλιος με το όνομα Μαρξ κλέβει τις εντυπώσεις στο Κονκλάβιο
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ολα τα βλέμματα του πλανήτη είναι από σήμερα στραμμένα στη Ρώμη και την Καπέλα Σιξτίνα όπου οι Καρδινάλιοι έχουν ήδη κλειδωθεί για να εκλέξουν το νέο Πάπα, ωστόσο ένας Γερμανός με «όνομα βαρύ σαν ιστορία» απασχολεί τα ιταλικά ΜΜΕ.

Ο λόγος για τον Καρδινάλιο Ρέινχαρντ Μαρξ, διάδοχο του παραιτηθέντα Πάπα Βενέδικτου στην Αρχιεπισκοπή του Μιλάνου, ο οποίος έχει το ίδιο επώνυμο με τον Κάρολο Μαρξ, οικονομολόγο, διανοητή, φιλόσοφο και μέγα πολέμιο της Εκκλησίας.

Βέβαια, οι δύο άνδρες πιθανότατα δεν θα έβρισκαν κανένα κοινό σημείο στις κοσμοθεωρίες τους, ωστόσο, και μόνο το γεγονός ότι ένας Καρδινάλιος με το όνομα Μαρξ βάζει το χέρι του στο Ευαγγέλιο για να δώσει τον όρκο του στην Καπέλα Σιξτίνα προκαλεί το έντονο ενδιαφέρον και τα σχόλια όσων παρακολουθούν.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ