CINETROLL: Με το πιο αστραφτερό 3D μετά το «Avatar» ανοίγουν οι Κάνες (ρισκάροντας γιουχάισμα) - iefimerida.gr

CINETROLL: Με το πιο αστραφτερό 3D μετά το «Avatar» ανοίγουν οι Κάνες (ρισκάροντας γιουχάισμα)

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Ο Τάσος (ΤΑΖ) Θεοδωρόπουλος εύχεται τα καλύτερα, αλλά επειδή μιλάμε για Κάνες, περιμένει και τα χειρότερα. Δείτε το trailer και αποφασίστε μόνοι σας.

Μπορεί να είναι ένας από τους πλέον εκθαμβωτικούς οπτικά σκηνοθέτες του Χόλιγουντ, όμως η τελευταία του ταινία, χρεώθηκε σαν καταστροφή. Με ένα λαμπρό cast, επικές διαθέσεις, εξαιρετικά για άλλη μια φορά γυρίσματα και πρόθεση να δημιουργήσει ένα νέο «Όσα Παίρνει ο Άνεμος», η «Αυστραλία» του 2008, με τη Νικόλ Κίντμαν και τον Χιου Τζάκμαν, κατάφερε να μείνει στην ιστορία μάλλον για όλους τους λάθος λόγους, κυρίως εξ' αιτίας ενός ξεκούδουνου σεναρίου (και της ακούνητης από τα μπότοξ μούρη της Νικόλ). Μολονότι κάποιοι βλαμμένοι σαν εμένα, συνεχίζουν να τη θεωρούν μια πρωτοκλασάτη ένοχη απόλαυση.

5 ολόκληρα χρόνια μετά, ο Μπαζ Λούρμαν, του «Μουλέν Ρουζ» (και του «Ρωμαίος και Ιουλιέτα» αλλά φυσικά και της «Αυστραλίας») επιστρέφει με το πιο φιλόδοξο μέχρις στιγμής κινηματογραφικό σχέδιο του. Αποφασισμένος να αναμετρηθεί τρισδιάστατα, με ένα από τα «ιερά» κείμενα της αμερικάνικης λογοτεχνίας, τον «Μεγάλο Γκάτσμπι» και να του αλλάξει, ή μάλλον να το γεμίσει, με τα σκηνοθετικά του, εκτυφλωτικά φώτα. Έχοντας για συνένοχους του τον Λεονάρντο Ντι Κάπριο, την Κάρι Μάλιγκαν και τον Τόμπι Μαγκουάιρ.

Μια πανάκριβη παραγωγή 127 εκ. δολλαρίων, με την οποία ο Λούρμαν φιλοδοξεί να επαναλάβει τη pop μανιέρα της αναχρονιστικής εξτραβαγκάντσας του, τουλάχιστον σε επίπεδο μουσικής υπόκρουσης, και θεατράλε υπερβολής, αν κρίνουμε από την παρουσία των Jay – Z, Κanye West και Jack White στο trailer, για μια ταινία που εξελίσσεται στη Νέα Υόρκη της δεκαετίας του 20.

Πράγμα που σημαίνει πως σίγουρα θα έχουμε ένα εξαιρετικό, όπως συνηθίζει ο Λούρμαν soundtrack και μια υπερπολυτελή και φαντασμαγορική, σαν παραισθησιογόνο καμπαρέ, ανασύσταση μιας μυθικής εποχής σε 3D. Στοιχεία που όμως δεν εγγυώνται από μόνα τους το τελικό αποτέλεσμα, ειδικά για το σκληροπυρηνικό κοινό του Φεστιβάλ των Κανών το οποίο δε φημίζεται για την ευγένεια του. Ούτε για την ελαστικότητά του σε υπερθεάματα και φανφάρες (μολονότι τρέχει σαν ξελιγωμένο για να τα δει).

Ο «Μεγάλος Γκάτσμπι», θα ανοίξει εκτός συναγωνισμού το φετινό 66Ο φεστιβάλ των Κανών, στις 15 Μαϊου, σε μια ευοίωνη στα μάτια μου, πρόθεση της διοργάνωσης, να πασπαλίσει με πάντα ευπρόσδεκτο χολιγουντιανό γκλάμουρ τη σινεφίλ δυσκοιλιότητα (μην ξεχνάμε ότι ο φετινός πρόεδρος της κριτικής επιτροπής, είναι ο Στίβεν Σπίλμπεργκ). Ρισκάροντας, φυσικά τις αντιδράσεις των φεστιβαλικών «ξινών» και τα πιθανά γιουχαϊσματα στη δημοσιογραφική προβολή της ταινίας σε περίπτωση που προκύψει «καυτή πατάτα». Κάτι στο οποίο συνηγορεί η με απανωτές καθυστέρησεις της κυκλοφορίας της στις αίθουσες, σημάδι το οποίο συνήθως στην κινηματογραφική μπίζνα, είναι κακός οιωνός. Με μοναδικό αβαντάζ, της πιθανής αποτυχίας στις Κάνες (την οποία και απεύχομαι, λατρεύοντας τη ματιά του Λούρμαν), το γεγονός του ότι ακριβώς την επόμενη μέρα, στις 16 Μαϊου, η ταινία κάνει την παγκόσμια κυκλοφορία της στις αίθουσες, με το κοινό να μπορεί να κρίνει με το δικό του βλέμμα.

Όσον αφορά το δικό μου βλέμμα, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, κρίνοντας από το (πιο λαμπερό δε γίνεται) trailer, είναι απλά γεμάτο παιδική προσμονή και ενθουσιασμό. Παρακολουθήστε το και βγάλτε τα δικά σας συμπεράσματα.

*** ακολουθήστε τον ΤΑΖ στο facebook.com/tazthebuzz ή στο twitter.com/klarinabourana. Κάντε LIKE στην επίσημη σελίδα του fb facebook.com/SigaikaProductions για να μαθαίνετε όσα χρειάζεστε, προκειμένου να καίτε τον εγκέφαλο (των άλλων) ή επικοινωνήστε με το terra_gelida@hotmail.com για μέιλ και υποθέσεις προσωπικής εκδίκησης.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ