Ενας μύθος κατέρρευσε: Καθαρή από φοροδιαφυγή Ελλήνων η λίστα Λιχτενστάιν - iefimerida.gr

Ενας μύθος κατέρρευσε: Καθαρή από φοροδιαφυγή Ελλήνων η λίστα Λιχτενστάιν

Ενας μύθος κατέρρευσε: Καθαρή από φοροδιαφυγη Ελλήνων η λίστα Λιχτενστάιν
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η πολυδιαφημισμένη λίστα Λιχτενστάιν, η πρώτη που εστάλη από υπηρεσίες ξένου κράτους, και συγκεκριμένα από το γερμανικό υπουργείο Οικονομικών στις ελληνικές αρχές πριν από περίπου τέσσερα χρόνια για φορολογικό ελέγχο των Ελλήνων καταθετών που υπήρχαν σε αυτήν φαίνεται ότι τελικά δεν έχει κανένα αξιοποιήσιμο στοιχείο, παρά τις προσδοκίες που είχαν καλλιεργηθεί από διάφορες πλευρές.

Αυτό προκύπτει από την απάντηση που έδωσε ο υφυπουργός Οικονομικών Γιώργος Μαυραγάνης σε ερώτηση του βουλευτή της ΝΔ Ανδρέα Ψυχάρη.

Με βάση το κείμενο της απάντησης ο κ. Μαυραγάνης αναφέρει ότι το ΣΔΟΕ ερεύνησε τα στοιχεία για 17 υποθέσεις που αφορούσαν φορολογικούς κατοίκους Ελλάδας που είχαν καταθέσεις στο Λιχτενστάιν. Από τον έλεγχο αυτό δεν κατέστη δυνατό να στοιχειοθετηθούν φορολογικές ή άλλου είδους παραβάσεις. Αρα άνθρακες ο θησαυρός. Τα στοιχεία αυτά το ΣΔΟΕ τα έστειλε και στους οικονομικούς εισαγγελείς.

Ο βουλευτής της ΝΔ από τις 23 Ιανουαρίου του 2013 ρωτούσε τον υφυπουργό Οικονομικών εάν έχουν εντοπιστεί αδικήματα φοροδιαφυγής στα ονόματα που περιλαμβάνονται στη λίστα Λιχτενστάιν και αν ναι, σε πόσες περιπτώσεις και με ποιο συνολικό ποσό φοροδιαφυγής.

Για το θέμα των εμβασμάτων προς το εξωτερικό κατά τα οικονομικά έτη 2009 έως και τον Ιούνιο του 2012 που επίσης υπήρχε στο κείμενο της ερώτησης του Ανδρέα Ψυχάρη ο υφυπουργός Οικονομικών αναφέρει ότι η έρευνα που διενεργεί το ΣΔΟΕ είναι σε εξέλιξη και καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ