Το «Κτίριο που χορεύει» δίπλα στον Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας [εικόνες] - iefimerida.gr

Το «Κτίριο που χορεύει» δίπλα στον Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας [εικόνες]

Το κτίριο που χορεύει δίπλα στον Μολδάβα στο κέντρο της Πράγας [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Δίπλα στον ποταμό Μολδάβα στέκει ένα κτίριο «γεμάτο συναισθήματα» που αγαπάει το χορό... Μορφολογικά θυμίζει ένα ζευγάρι χορευτών, τον Φρεντ Αστέρ και την ντάμα του Τζίντζερ Ρότζερς. Το σώμα του ενός γέρνει προς του άλλου, σαν να σφίγγει ο καβαλιέρος σφιχτά πάνω του την ντάμα, σε μια στιγμή που πάγωσε την κίνησή τους στον χρόνο.

Το κτίριο που ολοκληρώθηκε το 1995, των αρχιτεκτόνων Φρανκ Γκέρι και Βλάντο Μιλούνικ, που είναι γνωστό ως το «Κτίριο που χορεύει» βρίσκεται στο κέντρο της Πράγας και όπως αναφέρει το k-mag.gr, ουσιαστικά ανατρέπει την αντίληψη ότι τα κτίρια είναι κατασκευές ακίνητες και σταθερές.

Το «Κτίριο που Χορεύει» ουσιαστικά πρόκειται για ένα ενιαίο κτίριο που απαρτίζουν δύο ανθρώπινα σώματα. Το μεταλλικό καπέλο του Φρεντ και η σηκωμένη φούστα της Τζίντζερ διακρίνονται από μακριά.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ