Με 500 ευρώ πρόστιμο ο «κοπή τη πίτα» πήρε πίσω τα 185 κιλά ασημιού που είχαν δεσμευτεί - iefimerida.gr

Με 500 ευρώ πρόστιμο ο «κοπή τη πίτα» πήρε πίσω τα 185 κιλά ασημιού που είχαν δεσμευτεί

Με 500 ευρώ πρόστιμο ο «κοπή τη πίτα» πήρε πίσω τα 185 κιλά ασημιού που είχαν δε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Μια μικρή παρατυπία που οφείλεται σε άγνοιά του οδήγησε κατά τον Τζον Μπέιλι, γνωστό και ως «ο κοπή τη πίτα» στην προσωρινή δέσμευση των 185 κιλών ασημιού που μετέφερε στις βαλίτσες του ταξιδεύοντας μέσω του αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» προς τη Βηρυττό.

Σύμφωνα με το leks.gr ο κ. Τζον Μπέιλι αναφέρει πως τα 185 κιλά ασημιού δεσμεύτηκαν γιατί δεν είχε μαζί του, ως όφειλε, ένα έγγραφο το οποίο έπρεπε να διαθέτει προκειμένου να έχει το δικαίωμα να μεταφέρει το εμπόρευμά του στην Κύπρο μέσω τρίτης χώρας, κάτι που όπως ισχυρίζεται, δεν γνώριζε.

Για το λόγο αυτό οι βαλίτσες με τα 185 κιλά ασήμι δεσμεύθηκαν προσωρινά και δεν κατασχέθηκαν, αφού την επόμενη ημέρα έβγαλε το απαραίτητο έγγραφο, πλήρωσε ένα πρόστιμο περίπου 500 ευρώ και πήρε πίσω τις ασημένιες ράβδους.

Ο Τζόν Μπέιλι, τόωρα απειλεί με αγωγές όσους τον κατηγόρησαν ως φοροφυγά, ενώ δεν αποκλείει πίσω από την προβολή που πήρε η υπόθεσή του να κρύβονται ανταγωνιστικά συμφέροντα.

Υπενθυμίζεται ότι πριν καιρό οι Αρχές του Αεροδρομίου «Ελευθέριος Βενιζέλος» είχαν δεσμεύσει 185 κιλά ασημιού σε ράβδους που βρέθηκαν στις βαλίτσες του γνωστού κοσμηματοπώλη.

Μάλιστα, το leaks.gr, φέρνει στο φως της δημοσιότητας την έκθεση δέσμευσης του αεροδρομίου με αριθμό πρωτοκόλλου 1782 στις 9/9/2012, που αποκαλύπτει σήμερα το leaks.

Οι αρχές αναζήτησαν τον κοσμηματοπώλη στο σημείο ελέγχου της πτήσης και τον οδήγησαν στο γραφείο του τελωνείου, προκειμένου να του ζητήσουν εξηγήσεις.

Σύμφωνα με την έκθεση δέσμευσης, ο Ζμπέιλι υποστήριξε ότι «οι συγκεκριμένες αποσκευές περιέχουν ασήμι σε ράβδους και έχουν σαν τελικό προορισμό την Κύπρο», ενώ επέδειξε το υπ' Αριθμ. 57/9-9-2012 δελτίο αποστολής της επιχείρησής του με προορισμό την Κύπρο. Oμως όταν του ζητήθηκε το αεροπορικό εισιτήριο για Κύπρο μέσω Βηρυτού, εκείνος ανέφερε ότι θα το εξέδιδε στη Βηρυτό.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ