Σύμμαχος στη μάχη κατά του AIDS, το κεντρί της μέλισσας - iefimerida.gr

Σύμμαχος στη μάχη κατά του AIDS, το κεντρί της μέλισσας

Σύμμαχος στη μάχη κατά του AIDS
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Το δηλητήριο που έχει το κεντρί της μέλισσας περιέχει μελιττίνη, μία ισχυρή τοξίνη, η οποία σύμφωνα με πρόσφατες έρευνες μπορεί να αποτελέσει έναν ισχυρό σύμμαχο ενάντια στον ιό HIV που προκαλεί το AIDS.

Όπως ανακοίνωσαν ερευνητές από την Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Ουάσιγκτον, τα Νανοσωματίδια της μελιττίνης μπορούν να καταστρέψουν τον HIV χωρίς να βλάψουν τα περιβάλλοντα υγιή κύτταρα. Το εύρημα αυτό είναι πολύ σημαντικό αφού οι επιστήμονες πιστεύουν ότι βρίσκονται ένα βήμα πιο κοντά στη δημιουργία ενός τζελ ικανού να αποτρέψει την εξάπλωση του ιού HIV.

Η μελιττίνη καταστρέφει το εξωτερικό περίβλημα του HIV, αλλά και άλλων ιών κι έτσι η χορήγηση της ουσίας σε αρκετά μεγάλες ποσότητες μπορεί να προκαλέσει μεγάλη βλάβη σε τέτοιους ιούς.

Οι επιστήμονες απέδειξαν ότι τα νανοσωματίδια που είναι φορτωμένα με μελιττίνη δεν βλάπτουν τα γύρω κύτταρα αλλά στοχεύουν απευθείας στον HIV, ενώ προκειμένου, να αυξήσουν τα επίπεδα ασφαλούς χορήγησης της τοξίνης, οι ερευνητές προσέθεσαν στην επιφάνεια των νανοσωματιδίων «προφυλακτήρες» έτσι ώστε όταν έρχονται σε επαφή με τα φυσιολογικά κύτταρα , τα νανοσωματίδια να αναπηδούν αντί να προσκολλώνται.

Ενώ τα περισσότερα φάρμακα ενάντια στον HIV λειτουργούν αναστέλλοντας την ικανότητα του ιού να πολλαπλασιάζεται, τα νανοσωματίδια μελιττίνης είναι ικανά να επιτεθούν στο ζωτικό μέρος της δομής του ιού, δίνοντάς του ένα καίριο χτύπημα.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ