Ελένη Παπακωνσταντίνου: Τα λεφτά μας είναι νόμιμα - Δεν έχουμε σχέση με τον ξάδερφό μας, αυτός είναι ΠΑΣΟΚ [έγγραφα] - iefimerida.gr

Ελένη Παπακωνσταντίνου: Τα λεφτά μας είναι νόμιμα - Δεν έχουμε σχέση με τον ξάδερφό μας, αυτός είναι ΠΑΣΟΚ [έγγραφα]

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Σαφείς αποστάσεις από τον Γιώργο Παπακωνσταντίνου παίρνει η εξαδέλφη του Ελένη, με την ένορκη κατάθεσή της στους οικονομικούς εισαγγελείς, αποκαλύπτοντας πώς προέκυψε και το ποσό που βρέθηκε στον λογαριασμό.

«Από το 1987 που κάνουμε κοινή δήλωση έως και τις 13/12/11 τα εισοδήματά μας ήταν 5.725.000 ευρώ υπερκαλύπτοντας το ποσό που υπάρχει στο λογαριασμό και έδωσε λαβή για την έρευνα», δήλωσε η Ελένη Παπακωνσταντίνου. Τόσο η ίδια όσο και ο σύζυγός της Συμεών Σικιαρίδης, αναφέρουν πως στο λογαριασμό κατατέθηκε και το ποσό των 70.000.000 δραχμών, το οποίο προήλθε από την πώληση της REX. Τονίζουν μάλιστα πως η τροφοδότηση του λογαριασμού στο πέρασμα του χρόνου γινόταν από κεφάλαια, από αμοιβές διεθνών δικηγορικών υποθέσεων και από κληρονομιές. Προσθέτουν ακόμα πως το νομίμως φορολογικό εισόδημα καλύπτει στο πολλαπλάσιο το ποσό, ενώ διευκρινίζουν πως δεν πρόκειται για ένα λογαριασμό καταθέσεων, αλλά χαρτοφυλακίων, χρεογράφων και μετοχών.

Αναφερόμενοι στον Γιώργο Παπακωνσταντίνου τόνισαν ότι «δεν διατηρούσαμε δεσμούς συντροφιάς. Είχαμε διαφορετικές πολιτικές σχέσεις και η ανάμειξή του με το ΠΑΣΟΚ είχε ως αποτέλεσμα να χαθούν οι σχέσεις μας. Δεν τον στηρίξαμε πολιτικά και δεν του μιλήσαμε ποτέ για το θέμα της λίστας Λαγκάρντ όταν έγινε γνωστό. Στις 28/12/12 μας τηλεφώνησε ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου και μας διαβεβαίωσε πως δεν είχε πειράξει τη λίστα».

Δείτε τις δηλώσεις της Ελένης και της Μαρίνας Παπακωνσταντίνου προς την Προανακριτική που εξηγούν γιατί δεν πήγαν στην επιτροπή.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ