Live Opera Nights: Ο Falstaff του Βέρντι ζωντανά από την Όπερα του Παρισιού - iefimerida.gr

Live Opera Nights: Ο Falstaff του Βέρντι ζωντανά από την Όπερα του Παρισιού

Live Opera Nights: Ο Falstaff του Βέρντι ζωντανά από την Όπερα του Παρισιού
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Συνεχίζονται τα Live Opera Nights με το έργο του Τζουζέπε Βέρντι Falstaff, μία όπερα σε τρεις πράξεις από λιμπρέτο του Μπόιτο βασισμένο σε έργο του Ουίλιαμ Σέξπιρ, σε ζωντανή αναμετάδοση από την Όπερα του Παρισιού, απόψε στον κινηματογράφο Δαναός.

Το Falstaff παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 9 Φεβρουαρίου του 1893 στη Σκάλα του Μιλάνου με πολύ μεγάλη επιτυχία και ήταν η τελευταία όπερα που έγραψε ο Ιταλός συνθέτης και μόλις η δεύτερη κωμωδία που έγραψε σε όλη του τη ζωή σε ηλικία 80 ετών.

Σύνοψη: Στο Ουίνδσορ, ο χοντρός Φάλσταφ ζει ράθυμα στο πανδοχείο, περιτριγυρισμένος από μια αυλή χαρούμενων αλητών. Επειδή θεωρεί τον εαυτό του πάντοτε νέο και ωραίο, αποπειράται να κατακτήσει δύο αστές, οι οποίες, με τη βοήθεια της κυρίας Κουίκλι, κανονίζουν να τον γελοιοποιήσουν σε όλη την πόλη. Ο Φάλσταφ, γελοιοποιημένος μετά από τη φάρσα που του έστησαν, συμπεραίνει από τις περιπέτειές του ότι ολόκληρος «ο κόσμος είναι μια φάρσα».

Διεύθυνση Ορχήστρας: Daniel Oren
Σκηνοθεσία: Dominique Pitoiset
Διάρκεια: 153 λεπτά
Γλώσσα: Ιταλικά

Κινηματογράφος Δαναός (Λεωφ. Κηφισίας 109)
Ώρα 20:30
Εισιτήριο 12 ευρώ

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ