Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] - iefimerida.gr

Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες]

Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι Καπέλα Σιστίνα [εικόνες]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα θα «κλειδωθεί» από σήμερα το απόγευμα το Κονκλάβιο προκειμένου να εκλέξει τον επόμενο Πάπα. Η διαδικασία θα γίνει με απόλυτη μυστικότητα, ωστόσο ο χώρος στον οποίο θα γίνει η ψηφοφορία είναι πραγματικά εντυπωσιακός.

Μπορεί από σήμερα να κλειδώσει η πόρτα του συνεδριακού χώρου μέχρι να βγει ο λευκός καπνός, ωστόσο χάρη το διαδίκτυο μπορούμε να περιηγηθούμε στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα, χάρη σε ένα τρισδιάστατο πρόγραμμα και να χαζέψουμε τις εντυπωσιακές τοιχογραφίες.

Το Παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα έχει πάρει το όνομά του από τον Πάπα Σίξτους IV, ο οποίος αποκατέστησε την παλιά Καπέλα Μάνια την περίοδο μεταξύ 1477 και 1480. Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου μια ομάδα ζωγράφων στους οποίους συγκαταλέγονται τρανταχτά ονόματα όπως Μιχαήλ Άγγελος, Πιέτρο Περουτζίνο, Σάντρο Μποτιτσέλι και Ντομένικο Γκιρλανταιο δημιούργησαν μια σειρά από τοιχογραφίες που απεικονίζουν τη ζωή του Μωυσή και τη ζωή του Χριστού, καθώς και παπικά πορτρέτα και ζωγραφισμένες πτυχώσεις.

Τα έργα αυτά ολοκληρώθηκαν το 1482, και στις 15 Αυγούστου 1483, ο Πάπας Σίξτος IV γιόρτασε με την πρώτη λειτουργία στην Καπέλα Σιστίνα για την Εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου, κατά την οποία το παρεκκλήσι εγκαινιάστηκε και αφιερώθηκε στην Παναγία.

Από την εποχή του Σίξτος IV, το παρεκκλήσι εξυπηρετεί θρησκευτικές αλλά και λειτουργικές παπικές δραστηριότητες,ενώ είναι και ο χώρος που συγκεντρώνεται το κονκλάβιο για την εκλογή του νέου Παπα.

Δείτε στις φωτογραφίες που ακολουθούν το παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα, και κάντε μία τρισδιάστατη βόλτα μέσα στον χώρο πατώντας εδώ

Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] | iefimerida.gr 0
Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] | iefimerida.gr 1
Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] | iefimerida.gr 2
Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] | iefimerida.gr 3
Τρισδιάστατη περιήγηση στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα που θα συγκληθεί το Κονκλάβιο [εικόνες] | iefimerida.gr 4
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ