Αυτή είναι η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα - iefimerida.gr

Αυτή είναι η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα

Αναζητώντας τον επόμενο Πάπα - Ξεκινάει σήμερα η διαδικασία εκλογής
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Τα μάτια όλου του καθολικού κόσμου είναι από σήμερα στραμμένα στο Βατικανό,αφού το απόγευμα ξεκινούν για την εκλογή του νέου Πάπα. Περίπου 115 καρδινάλιοι θα συμμετέχουν στη σύσκεψη ενώ 5 είναι τα μεγάλα φαβορί για να διαδεχθούν τον Πάπα Βενέδικτο.

Κάτω από αυστηρά μέτρα προστασίας και απόλυτη μυστικότητα, οι καρδινάλιοι θα μείνουν στο παρεκκλήσι της Καπέλα Σιξτίνα, μέχρι να βγει ο λευκός καπνός και να ακουστεί το «Habemus Papam», ενώ πέντε είναι οι επικρατέστεροι υποψήφιοι για τον παπικό θρόνο: ο 72χρονος αρχιεπίσκοπος Μιλάνου, Άντζελο Σκόλα, ο 64χρονος Οντίγιο Πέντρο Σέρερ, αρχιεπίσκοπος του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, ο Καναδός Μαρκ Ουέλετ, ο Αυστριακός Κρίστοφερ Σόνμπορν και ο Αργεντινός Λεονάρντο Σάντρι.

Όπως ορίζει το πρωτόκολλο, οι 115 καρδινάλιοι, προερχόμενοι από 48 χώρες, θα μπουν στην Καπέλα Σιξτίνα στις 17.30 ώρα Ελλάδος και θα πραγματοποιήσουν μια ενδεικτική πρώτη ψηφοφορία για το νέο Πάπα λίγο μετά από την έναρξη της συνεδρίασης.

Ο νέος Πάπας θα είναι αυτός που θα συγκεντρώσει τα δύο τρίτα των ψήφων και μέχρι να επιτευχθεί το συγκεκριμένο αποτέλεσμα, οι καρδινάλιοι δεν μπορούν να βγουν από τον χώρο της συνεδρίασης. Ενδεικτικό είναι ότι οι εννιά τελευταίες ψηφοφορίες κράτησαν περίπου 3 μέρες.

Μετά τη σημερινή ψηφοφορία, από την Τετάρτη οι 115 εκλέκτορες θα ψηφίζουν τέσσερις φορές την μέρα και ο καπνός θα βγαίνει δυο φορές, μία φορά στις 12:00 το πρωί και μία στις 18:00 το απόγευμα ώρα Ιταλίας. Ο καπνός είναι μαύρος σε περίπτωση ανεπιτυχούς ψηφοφορίας και άσπρος για να ανακοινωθεί ότι ο νέος Πάπας εξελέγη.

Σύμφωνα με τους αναλυτές η διαδικασία εκλογής του νέου Πάπα είναι πιθανό να αποδειχθεί αρκετά σύντομη, ενώ υπολογίζουν, το habemus Papam να ακουστεί την Τετάρτη ή την Πέμπτη.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ