Εννιά δαπάνες που σας εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου έως 10% [λίστα] - iefimerida.gr

Εννιά δαπάνες που σας εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου έως 10% [λίστα]

Εννιά δαπάνες που σας εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου έως και 10% [λίστα]
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η έκπτωση φόρου η οποία θα ισχύσει φέτος για τελευταία φορά δίνει στους φορολογούμενους την ευκαιρία να εξασφαλίσουν ελαφρύνσεις από δαπάνες οι οποίες θα υποβληθούν στην φορολογική τους δήλωση, όπως η ιατρική περίθαλψη και τα ενοίκια, προκειμένου να καταβάλλουν λιγότερο φόρο εισοδήματος.

Φοροελαφρύνσεις οι οποίες θα ισχύσουν φέτος για τελευταία φορά έχουν το δικαίωμα να καταβάλλουν οι φορολογούμενοι σύμφωνα με δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», προκειμένου να εξασφαλίσουν έκπτωση φόρου έως και 10%. Οι φορολογούμενοι, θα πρέπει να συγκεντρώσουν αποδείξεις αξίας 15.000 και αντιστοιχούν σε ατομικό εισόδημα 60.000 ευρώ, με τους φορολογούμενους σε περίπτωση που έχουν συγκεντρώσει λιγότερες από τις απαιτούμενες αποδείξεις, να «τιμωρούνται» με πρόσθετο φόρο 10% επί της αξίας αυτής.

Δείτε τις κατηγορίες που σας εξασφαλίζουν έκπτωση φόρου:

  • Τα έξοδα ιατρικής και νοσοκομειακής περίθαλψης (το ποσό της μείωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 3.000 ευρώ)
  • Οι εισφορές που καταβλήθηκαν σε ασφαλιστικά ταμεία
  • Τα χρηματικά ποσά που καταβλήθηκαν ως δωρεές στο Δημόσιο, στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, στους ιερούς ναούς, στις μονές του Αγίου Όρους, στα ΑΕΙ, σε κρατικά και δημοτικά νοσηλευτικά ιδρύματα και νοσοκομεία (τα συνολικά ποσά πρέπει να υπερβαίνουν τα 100 ευρώ)
  • Οι τόκοι στεγαστικού δανείου πρώτης κατοικίας που έχουν καταβληθεί το προηγούμενο έτος ( για δάνεια έως και 200.000 και για κατοικία έως και 120 τ.μ.)
  • Τα ασφάλιστρα που καταβλήθηκαν για συμβόλαια ζωής, θανάτου, προσωπικών ατυχημάτων ή ιθαγένειας (το ποσό της έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 120 ευρώ για τον άγαμο και τα 240 στους έγγαμους)
  • Η διατροφή που κατέβαλε ο ένας σύζυγος στον άλλον
  • Τα ενοίκια κύριας κατοικίας
  • Τα ενοίκια που πληρώθηκαν για την στέγαση προστατευόμενων τέκνων τα οποία σπουδάζουν σε άλλη πόλη
  • Τα δίδακτρα που καταβλήθηκαν σε φροντιστήρια μαθημάτων ή ξένων γλωσσών (Το ανώτατο ποσό έκπτωσης δεν μπορεί να υπερβεί τα 100 ευρώ για κάθε μέλος της οικογένειας)
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ