ΕΛ.ΑΣ.: Ο διαδηλωτής συνελήφθη γιατί τραυμάτισε αστυνομικό και αντιστάθηκε - iefimerida.gr

ΕΛ.ΑΣ.: Ο διαδηλωτής συνελήφθη γιατί τραυμάτισε αστυνομικό και αντιστάθηκε

Λ.ΑΣ.: Ο διαδηλωτής συνελήφθη γιατί τραυμάτισε Αστυνομικό και αντιστάθηκε
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Λεπτομερή περιγραφή του πώς έγινε η σύλληψη των δύο διαδηλωτών κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης των Αγανακτισμένων στο Σύνταγμα παραθέτει η Αστυνομία, μετά και τη δημοσιοποίηση του βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό διαδηλωτή από άνδρα των ΜΑΤ, που κάνει το γύρο του διαδικτύου.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ. στο δελτίο τύπου που εξέδωσε, την Κυρικάη στις 20:10 συνελήφθη ένας 31χρονος Ελληνας στη Λεωφόρο Αμαλίας, γιατί, «επιτέθηκε απρόκλητα και τραυμάτισε αστυνομικό».

Συγκεκριμένα, «τη στιγμή που αστυνομικοί προσπαθούσαν να απομακρύνουν ομάδα περίπου (100) ατόμων από το οδόστρωμα της Λεωφόρου Αμαλίας, για να αποκαταστήσουν την κυκλοφορία των οχημάτων, ο 31χρονος έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου του με κράνος, επιτέθηκε απρόκλητα σε αστυνομικό και τον χτύπησε με το πόδι του, στο ύψος της μέσης.

Ο συλληφθείς προσπάθησε να διαφύγει και καταδιωκόμενος από τους αστυνομικούς πέταξε στο οδόστρωμα το κράνος που φορούσε, το οποίο και κατασχέθηκε, τελικά εγκλωβίστηκε πίσω από περίπτερο και όταν οι αστυνομικοί επιχείρησαν να τον συλλάβουν τράβηξε και έριξε στο έδαφος ράφια με διάφορα είδη, που ήταν τοποθετημένα εξωτερικά του περιπτέρου, ενώ αντιστάθηκε σθεναρά στις προσπάθειες των αστυνομικών να τον δεσμεύσουν και να τον ακινητοποιήσουν.

Ο τραυματίας αστυνομικός μετέβη στο 401 Γ.Σ.Ν. Αθηνών για εξετάσεις και του χορηγήθηκε παραγγελία για ιατροδικαστική εξέταση».

Λίγη ώρα αργότερα, σύμφωνα πάντα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ. συνελήφθη ακόμη ένας 31χρονος από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Συντάγματος, μπροστά από το Μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.

Οπως αναφέρει η ΕΛ.ΑΣ., ο 31χρονος «υπερπήδησε το μεταλλικό κιγκλίδωμα, που βρίσκεται κατά μήκος του Μνημείου του Άγνωστου Στρατιώτη, εισήλθε σε ελεγχόμενο χώρο και παρέμενε εκεί, παρά τις επανειλημμένες εντολές των αστυνομικών να αποχωρήσει».

Δείτε το βίντεο με τον άγριο ξυλοδαρμό του διαδηλωτή πατώντας εδώ.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ