Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της WIND Hellas, Αντώνης Τζωρτζακάκης, μιλάει στο iefimerida.gr - iefimerida.gr

Ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της WIND Hellas, Αντώνης Τζωρτζακάκης, μιλάει στο iefimerida.gr

NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Η ιστορία της κινητής τηλεφωνίας στην Ελλάδα ξεκινάει στις αρχές του '90 και πλέον συμπληρώνει 20 χρόνια ζωής και ραγδαίων τεχνολογικών εξελίξεων και με αυτή την αφορμή, ο Γενικός Εμπορικός Διευθυντής της WIND Hellas, Αντώνης Τζωρτζακάκης, παραχωρεί σχετική συνέντευξη στο iefimerida.gr

20 χρόνια Κινητής Τηλεφωνίας στην Ελλάδα. Πείτε μας δυο λόγια
O κλάδος των Κινητών Επικοινωνιών αποτελεί έναν από τους πλέον δυναμικούς κλάδους της Ελληνικής Αγοράς και σημαντικό μοχλό ανάπτυξης για τη χώρα τόσο σε επίπεδο επενδύσεων σε υποδομές αλλά και σε ό,τι αφορά στην ψηφιακή πρόοδο, τη μείωση του ψηφιακού χάσματος και την αύξηση της παραγωγικότητας των επιχειρήσεων στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Η WIND, ένας από τους κύριους παίκτες στην ελληνική αγορά τηλεπικοινωνιών αυτά τα 20 χρόνια, πιστεύει ακράδαντα ότι ο κλάδος μπορεί να προσφέρει προοπτικές ανάπτυξης και το υποστηρίζει έμπρακτα με επενδύσεις, υπηρεσίες, προϊόντα και δράσεις «ΓΙΑ ΌΛΟΥΣ».

Πως η οικονομική κρίση επηρεάζει τον κλάδο της κινητής τηλεφωνίας και πως μπορούν να ξεπεραστούν οι επιπτώσεις;
Σε περίοδο οικονομικής ύφεσης, ο κλάδος των τηλεπικοινωνιών δεν μπορεί να μείνει ανεπηρέαστος. Μακροοικονομικοί και δημοσιονομικοί παράγοντες επιβαρύνουν τους παρόχους τόσο οικονομικά όσο και επενδυτικά. Όμως, παρά το αρνητικό και αβέβαιο περιβάλλον, ο κλάδος συνεχίζει να λειτουργεί ανταγωνιστικά και να αναπτύσσεται με τις επενδύσεις να αποτελούν αντίδοτο στην κρίση. Η WIND με τη στήριξη των μετόχων της, ξεδιπλώσει την αναπτυξιακή της στρατηγική υλοποιώντας επενδύσεις από ίδια κεφάλαια, είναι καθαρά αναπτυξιακές, αφορούν σε έργα υποδομών και είναι άμεσα ανταποδοτικές στην οικονομία. Ταυτόχρονα διερευνά νέες τεχνολογικές λύσεις για την προσφορά «Value for Money» προϊόντων και υπηρεσιών με το βέλτιστο user experience και επενδύει στα νέα κανάλια επικοινωνίας και εξυπηρέτησης (Social Media, On-Line, Applications), για πιο άμεση επαφή με τους συνδρομητές της.

Πως θα κινηθεί η Κινητή Τηλεφωνία τα επόμενα χρόνια;
Παρά το δυσμενές μακροοικονομικό περιβάλλον, η κινητή τηλεφωνία θα συνεχίσει να αποτελεί μοχλό ανάπτυξης και ανταγωνιστικότητας στην ελληνική αγορά. Αυτό φυσικά προϋποθέτει τη δημιουργία ενός ασφαλούς και υγιούς επενδυτικού περιβάλλοντος με τη διαμόρφωση και εφαρμογή ενός διαφανούς και λειτουργικού ρυθμιστικού πλαισίου. Βασικοί άξονες θα αποτελέσουν σίγουρα οι επενδύσεις σε υποδομές δικτύων κινητής ευρυζωνικότητας με στόχο την παροχή προηγμένων ευρυζωνικών υπηρεσιών σε κάθε γωνιά της χώρας αλλά και ο εξορθολογισμός του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων του κλάδου. Η WIND βαδίζει πιστά σε αυτούς τους άξονες και ήδη τα τελευταία χρόνια έχει επενδύσει σημαντικά στον εκσυγχρονισμό του δικτύου της και κατ' επέκταση στη βελτίωση των υπηρεσιών και προϊόντων που προσφέρει στους συνδρομητές της ενώ έχει επανεξετάσει επιτυχώς τα κέντρα κόστους τους χωρίς αρνητικές επιπτώσεις στη λειτουργία ή την ανάπτυξή της.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ