Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! - iefimerida.gr

Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε!

Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε!
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

ΟΚ, να πάρει κανείς (λέμε τώρα) Rolls Royce, αλλά κουπέ; Και δίχρωμο σαν κι αυτό που παρουσίασε η παραδοσιακή βρετανική εταιρεία με τους γερμανούς ιδιοκτήτες (BMW) στη Γενεύη;

Η Rolls Royce Wraith Coupe λοιπόν πέρα από όλα τα άλλα είναι και το πιο δυνατό και πιο γρήγορο μοντέλο στην ιστορία της μάρκας. Κι αυτό γιατί ο V12 της αποδίδει 625 ίππους και 800 Nm ροπής απογειώνοντας την Wraith των δύο τουλάχιστον τόνων από στάση μέχρι τα 100 χλμ./ ώρα σε μόλις 4,6 δεύτερα.

Παράλληλα το κουπέ μπορεί να βασίζεται στην Ghost -οι πόρτες του, όπως και στη λιμουζίνα ανοίγουν με αντίθετη φορά- αλλά για τους Βρετανούς ιθύνοντες της μάρκας έχει πολύ πιο δυναμικά χαρακτηριστικά. Τα οποία εκφράζονται τόσο από το πιο μικρό μεταξόνιό του (κατά 183 χιλιοστά), όσο και από το μειωμένο κατά 130 χιλιοστά μήκος του που φτάνει πάντως τα 5,20 μέτρα.

Στο εσωτερικό τον πρώτο λόγο τον έχουν παραδοσιακά το δέρμα και το ξύλο, φυσικά ικανοποιούνται (και πληρώνονται) όλα τα γούστα, χαρακτηριστικά είναι τα 1.340 λαμπάκια- οπτικές ίνες που είναι μέρος της επένδυσης της οροφής, ενώ η hi-tech διάσταση εξασφαλίζεται μεταξύ άλλων και από το υπερ-σύγχρονο σύστημα πλοήγησης που συνεργάζεται με το πλαίσιο και τα μηχανικά μέρη. Αυτό στην πράξη σημαίνει πως το 8άρι αυτόματο κιβώτιο της ZF π.χ. "διαβάζει" το δρόμο και πριν από μια στροφή δεν ανεβάζει σχέση για να την κατεβάσει πάλι αμέσως μετά, αλλά διατηρεί την ίδια. Με τον τρόπο αυτό και δεν επιβαρύνεται η κατανάλωση και εξασφαλίζεται ένα ακόμα πιο αρχοντικό στυλ μετακίνησης. Το οποίο αποτιμάται 245.000 λίρες, μιας και αυτή θα είναι στην Ευρώπη η τιμή εκκίνησης της Rolls Royce Wraith, που θα είναι διαθέσιμη το τελευταίο τρίμηνο του 2013.

Τα σχέδια της Rolls Royce πάντως δεν σταματούν εδώ. Οι υψηλά ιστάμενοι της μάρκας κάνουν λόγο για ένα αυστηρά διθέσιο roadster με κλασικές αναλογίες (μεγάλο καπό) και μαλακή οροφή, που θα κινείται από έναν 16κύλινδρο σε V με περίπου 700 ίππους και από πλευράς τιμής θα ανταγωνίζεται τη Bugatti Veyron.

Η βάση του θα είναι ένα αλουμινένιο πλαίσιο που θα χρησιμοποιηθεί και στην καινούργια Phantom που αναμένεται το 2016, ενώ τα πλάνα κάνουν λόγο και για ένα SUV. Η τύχη του τελευταίου πάντως θα κριθεί και από τις κινήσεις του ανταγωνισμού, δηλαδή της Bentley.

Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 0
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 1
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 2
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 3
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 4
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 5
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 6
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 7
Rolls Royce Wraith Coupe: Ότι πιο σνομπ μπορείτε να αγοράσετε! | iefimerida.gr 8
Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ