Επιβολή φόρου στις πλαστικές σακούλες σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή - iefimerida.gr

Επιβολή φόρου στις πλαστικές σακούλες σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή

Επιβολή φόρου στις πλαστικές σακούλες σχεδιάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή
NEWSROOM IEFIMERIDA.GR

Νέα μέτρα ετοιμάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή το προσεχές διάστημα, προκειμένου να περιορίσει ή και να καταργήσει την χρήση πλαστικών σακουλών, ενώ κάνει λόγο και για πιθανή επιβολή φόρου στα πλαστικά, προκειμένου να ενισχύσει την ανακύκλωση.

Ο Τζάνες Ποτοκνικ, αρμόδιος επίτροπος της ΕΕ για το Περιβάλλον, δημοσίευσε την Πέμπτη Πράσινη Βίβλο στην οποία αναφέρει τις πολιτικές που πρέπει να υιοθετηθούν για τη μείωση των πλαστικών αποβλήτων και δεσμεύτηκε να ενισχύσει την υφιστάμενη νομοθεσία.

Όπως δήλωσε ο ίδιος: «Το πλαστικό συχνά θεωρείται φθηνό και διαθέσιμο υλικό στην κοινωνία μας όπου όλα απορρίπτονται και οι ρυθμοί ανακύκλωσης είναι χαμηλοί. Τα μισά από τα απόβλητα που παράγονται συνολικά στην Ευρώπη καταλήγουν στις χωματερές» και πρόσθεσε «Δεδομένου ότι δεν πληρώνουμε σχεδόν τίποτα για πλαστικά αντικείμενα όπως σακούλες και μπουκάλια, δεν τους δίνουμε καμία αξία»

Μία από τις προτάσεις ήταν η επιβολή φορολογικών επιβαρύνσεων στους καταναλωτές που επιλέγουν να χρησιμοποιούν πλαστικές σακούλες, με σαφείς επιρροές από την Ιρλανδία που το 2002 φορολόγησε τις πλαστικές σακούλες, μειώνοντας τη χρήση τους κατά 90%.

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο 
ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ
Tο iefimerida.gr δημοσιεύει άμεσα κάθε σχόλιο. Ωστόσο δεν υιοθετούμε τις απόψεις αυτές καθώς εκφράζουν αποκλειστικά τον εκάστοτε σχολιαστή. Σχόλια με ύβρεις διαγράφονται χωρίς προειδοποίηση. Χρήστες που δεν τηρούν τους όρους χρήσης αποκλείονται.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ